کد خبر : ۳,۸۹۶
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۳:۳۳
«پتروشیمی خارک» و 3541 ریال سود/ فشار سودسازی این پتروشیمی کم شد
خارگ نیوز: رشد نرخ های فروش «شخارک» در سال قبل در حدی نبود که بتواند کاهش مقداری را جبران کند؛ از همین رو، با افت 17 درصدی سودآوری مواجه شد.
به گزارش خارگ نیوز؛ شرکت «پتروشیمی خارک» در سال مالی منتهی به اسفند 98 به ازای هر سهم 3541 ریال سود محقق کرد که 17 درصد افت نسبت به سال 97 نشان می دهد.



بر اساس این گزارش، علت کاهش سودآوری شرکت کاهش 12 درصدی فروش و افزای 17 درصدی بهای تمام شده است. این دو عامل سبب شد تا سود ناخالص شرکت افت 25 درصدی را متحمل شود.



«شخارک» یک شرکت کاملا صادرات محور است و تمام تولیدات خود را در بازارهای خارجی به فروش می رساند. این پتروشیمی در سال 97 بالغ بر یک میلیون تن فروش داشت اما؛ مقدار فروش در سال 98 به 970 هزار تن کاهش یافت. از سوی دیگر، افزایش قابل توجه در نرخ فروش هیچ کدام از محصولات مشاهده نمی شود و همین عامل سبب شد تا رشد هر چند اندک نرخ ها نتواند اثر منفی کاهش مقداری را خنثی کند.



نکته جالب توجه این است که «شخارک» پیش بینی کرده در سال 99 از نظر مقداری کمتر از سال 98 فروش داشته باشد اما؛ درآمدهای عملیاتی با رشد 8 درصدی به 28 هزار و 286 میلیارد ریال افزایش یابد. در واقع، هیئت مدیره این شرکت انتظار دارد آنچه در سال 98 اتفاق نیفتاد در سال 99 رخ دهد و افزایش نرخ های فروش در حد بالایی باشد تا افت مقدار فروش را جبران کند.



«شخارک» طرح کمپرسور جدید و افزایش کیفیت محصول را با سرمایه گذاری 232 میلیارد ریالی به جریان انداخته که تا پایان سال 98 حدود 97 درصد پیشرفت داشته و طی سال 99 تکمیل می شود. علاوه بر این، طرح متانول دوم با سرمایه گذاری 3 هزار و 722 میلیارد ریالی جهت افزایش ظرفیت تولید را در دست اجرا دارد که انتظار می رود تا سال 1401 به بهره‌برداری برسد. طرح متانول دوم خارک که مطالعات اولیه آن از سال 88 آغاز شد تاکنون 28 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات از سال 97 مجددا ادامه یافته و قرارداد گاز منعقد و عملیات احداث خط لوله دریا نیز آغاز شده است.



اتصال به حلقه ذخیره سازی محصول متانول با سایر مجتمع های پتروشیمی از طریق راه اندازی مخازن جدید به منظور جلوگیری از کاهش قیمت در بازار جهانی و همچنین حفظ بازار شرکت، بکارگیری مخازن جدید پروپان و بوتان در جهت افزایش ظرفیت ذخیره سازی و همچنین، بازیافت گسولین DMD با ظرفیت 5 تن در روز که باعث جلوگیری از سوخت این محصول باارزش می شود، از جمله طرح های «شخارک» برای بهبود فضای فروش خود است.



صادرات محور بودن شرکت سبب شد تا در سال 98 بالغ بر 7 هزار و 68 میلیارد ریال سود تسعیر ارز کسب کند.



با همه این اوصاف، «شخارک» در سال 98 حدود 21 هزار و 246 میلیارد ریال سود خالص کسب کرد که قصد داردر 75 درصد آن را در مجمع عمومی عادی سالیانه بین سهامداران خود تقسیم کند.
کلیدواژه ها: پتروشیمی خارک 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید