خارگ نیوز: طی سال جاری صادرات کالاهای غیرنفتی در استان بوشهر ۶۶ درصد افزایش یافته و میزان صادرات برخی اقلام نظیر محصولات پتروشیمی حدودا دو برابر شده است.
به گزارش خارگ نیوز، استان بوشهر با داشتن بنادر متعدد و ۱۴ گمرک از شمال تا جنوب استان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه تجارت و بهویژه تجارت دریایی است.
مردم استان بوشهر از دیرباز سابقهای درخشان و طولانی در زمینه مراودات تجاری داشتهاند و معیشت تعداد زیادی از مردم این دیار به دریا و تجارت دریایی گره خورده و در زمینه صادرات و واردات کالا مشغول هستند.
تلاشهای گستردهای به منظور توسعه زیرساختهای بندری در استان بوشهر صورت گرفته تا زمینه برای پهلوگیری کشتیهای پهنپیکر در این بندر فراهم شود و زمینه تقویت صادرات و واردات بهتر و بیشتری در این بندر ایجاد شود.
طی سال جاری میزان صادرات کالا از بنادر و گمرکات استان بوشهر افزایش قابل توجهی داشته است و انتظار میرود تا با تداوم این وضعیت زمینه برای توسعه مراودات تجاری فراهم شود.
افزایش صادرات غیرنفتی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی سال جاری شاهد افزایش قابل توجه میزان صادرات کالا از بنادر و گمرکات استان بوشهر هستیم و ارزش صادرات غیرنفتی ۶۶ درصد افزایش داشته است.
سید حسین حسینی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان بدون احتساب میعانات گازی در ۱۱ ماهه سال جاری را ۲۳ میلیون و ۸۸ هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: این کالاها هشت میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار ارزش داشته است.
وی اضافه کرد: میزان صادرات کالا از گمرکات استان بوشهر با احتساب میعانات گازی حدود ۲۳ میلیون و ۳۰۹ هزار تن به ارزش بالغ بر ۸ میلیارد و ۹۲۸ میلیون دلار بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر خاطرنشان کرد: صادرات غیر نفتی استان طی ۱۱ ماهه سال جاری از نظر وزن چهار درصد و از نظر ارزش ۶۶ درصد رشد داشته است.
صادرات کالا به ۵۵ کشور
وی با اشاره به افزایش ۹ درصدی وزن صادرات از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بیان کرد: بیش از ۱۸۰ هزار تن کالا به ارزش هشت میلیون دلار طی سال جاری از این منطقه صادر شده است که از نظر ارزشی ۷۵ درصد افزایش دارد.
حسینی با اشاره به صادرات کالا از استان بوشهر به ۵۵ کشور جهان تاکید کرد: بیشترین میزان صادرات کالا از استان بوشهر به کشور چین به میزان شش هزار و ۴۱ میلیون دلار بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از مهمترین مقاصد کالاهای صادراتی استان بوشهر به چین، امارات متحده عربی، ترکیه، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی، نیجریه، قطر، سودان، برزیل اشاره کرد.
وی مهمترین محصولات صادراتی استان را شامل پتروشیمی، صنعت، فرش و صنایع دستی، کشاورزی و صنایع غذایی، معدن و صنایع معدنی، و میعانات گازی عنوان کرد و گفت: بیشترین میزان صادرات مربوط به محصولات پتروشیمی است.
حسینی با اشاره به صادرات ۱۹ میلیون و ۴۴۳ هزار تن محصولات پتروشیمی شامل انواع گازهای مایع، متانول، پلی اتیلن، کود اوره گرانوله و… به ارزش هشت هزار و ۵۷۹ میلیون دلار در سال جاری افزود: این صادرات از نظر وزن ۸۳ و از نظر ارزش ۹۶ درصد افزایش داشته است.
توسعه تجارت با همسایگان
وی با اشاره به صادرات بخشهای اقتصادی استان بوشهر در صنعت به ارزش ۸۸ میلیون دلار به وزن ۳۰۵ هزار تن ادامه داد: در گروه معدن و صنایع معدنی نیز میزان صادرات به ارزش ۸۰ میلیون دلار به وزن سه میلیون و ۱۵۴ هزار تن بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: در بخش کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش ۶۲ میلیون دلار و به وزن ۱۸۴ هزار تن و در بخش فرش و صنایع دستی به ارزش ۴۶۲ هزار دلار و به وزن ۳۲۸ تن از استان به بازارهای جهانی صادر شده است.
وی توسعه تجارت با همسایگان را یکی از اولویتها عنوان کرد و ادامه داد: در راستا طی ۱۱ ماهه سال جاری ۷۳۶ هزار تن کالا به ارزش ۸۳ میلیون دلار به کشور قطر صادر شده است که از مهمترین کالاها میتوان به محصولات کشاورزی و مواد غذایی، سیمان و کلینکر، آبزیان و… اشاره کرد.
توسعه زیرساختهای تجارت دریایی
استاندار بوشهر توسعه زیرساختهای بندری در استان بوشهر را یک ضرورت دانست و اظهار داشت: در این راستا طرحهای بسیار خوبی در استان در دست اجرا است که میتواند زمینهساز توسعه صادرات باشد.
احمد محمدیزاده با اشاره به اینکه استان بوشهر با برخورداری از سواحل طولانی و بنادر متعدد ظرفیتهای بسیار مهمی برای صادرات و واردات کالا دارد اضافه کرد: برنامهریزی لازم برای توسعه زیرساختهای بندری در استان بوشهر صورت گرفته است.
وی با اشاره به توسعه زیرساختها در جزیره نگین بیان کرد: با تکمیل این طرحها زمینه تردد کشتیهای تجاری بزرگ از جمله کشتی کانتینری فراهم شده است.
استاندار بوشهر با اشاره به تلاش برای افزایش ظرفیت بندر بوشهر در تخلیه و بارگیری کالا برای تردد کشتیهای کانتینری افزود: استان بوشهر در عرصه صادرات و واردات کالا و تبادلات تجاری با کشورهای همسایه ظرفیت مهمی دارد که باید برای تسریع در روند فعالیتهای صادراتی و وارداتی اقدامات اساسی انجام شود.