کد خبر : ۴,۳۹۵
۱ تیر ۱۳۹۶ ۱۴:۴۲
- حامد عربزاده: خارگ نماد ایثار و مقاومت ایران اسلامی، جزیره‌ای در دل خلیج همیشه فارس است که بیش از ۹۵ درصد صادرات نفت خام کشور از طریق پایانه‌های تی و آذرپاد خارگ صادر می‌شود و این موضوع مهر تاییدی بر نقش مهم اقتصادی و استراتیژیک این جزیره در حوزه خلیج فارس و ایران است.
 
صیادی یکی از مشاغل سخت است و صیادان جزیره خارگ در سال‌های اخیر با مشکلات فراوانی روبرو بودند که اغلب این مشکلات به دلیل ضعف برخی از ادارات حوزه دریایی استان بر زمین مانده بود.
 
این مشکلات در اکثر مواقع معیشت خانواده آنها را تهدید می‌کرد و ایجاد موج شکن به عنوان یکی از مهمترین مطالبات صیادان خارگ مطرح است؛ مطلابه‌ای که بیش از ۱۰ سال و قول های مختلف از سوی مدیران مختلف استانی و کشور بر روی زمین مانده بود.
 
اصلاح و ساماندهی اسکله صیادی خارگ
 
بخشدار ویژه خارگ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از مشکلات به حق اهالی خارگ بحث اصلاح و ترمیم و  ساماندهی اسکله صیادی خارگ بود که به صورت جدی در سیکل کاری این بخشداری در بدو ورود اینجانب به جزیره خارگ قرار گرفت.
 
رضایی گفت: یکی از مشکلات اهالی خارگ که نشست بررسی مشکلات جزیره خارگ با استاندار بوشهر در سال ۹۳ مطرح و مصوب شد، بحث اصلاح و ترمیم و ساماندهی اسکله صیادی خارگ بود.
 
وی افزود: خوشبختانه با همکاری مدیرکل بنادر ودریانوردی استان بوشهر و رئیس اداره بندر ودریانوردی خارگ خوشبختانه شاهد بهره برداری از این پروژه عام المنفعه هستیم.
 
بخشدار ویژه خارگ تصریح کرد: امیدواریم در آینده نزدیک خدمات بهتر و مناسبتری که شان صیادان جزیره خارگ است، از سوی دولت به آنها ارائه دهیم.
 
 
 
لزوم رفع مشکلات صیادان خارگ
 
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سفرهای متوالی که  به جزیره خارگ داشتم یکی از مشکلات بصورت مستمر از آن یاد می‌شد مشکلات ساماندهی اسکله صیادی و اصلاح موج‌شکن جزیره خارگ بود.
 
جزیره خارگ یکی از مهمترین صیدگاه‌های استان بوشهر است و فرصت بسیاری خوبی برای اشتغال جوانان بومی خارگ را فراهم کرده استعبدالحمید خدری اضافه کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و همکاری صورت گرفته توسط اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر عملیات اصلاح موج شکن جزیره خارگ اجرایی و در حال بهره‌برداری است.
 
وی با اشاره اینکه اکثر شغل بومیان جزیره خارگ صید و صیادی است، اضافه کرد: جزیره خارگ یکی از مهمترین صیدگاه‌های استان بوشهر است و فرصت بسیاری خوبی برای اشتغال جوانان بومی خارگ را فراهم کرده است، امیدواریم خدمات بهتری به قشر از سوی دستگاهای اجرایی ارائه شود.
 
توسعه زیرساخت‌های بندری خارگ
 
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های بندری و دریایی بنادر استان بوشهر همواره یکی از اولویت‌های این اداره کل است، اظهار داشت: بنادر استان بوشهر که در مجموع ۱۱ بندر تجاری هستند که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد استان بوشهر دارند.
 
محمد مهدی بنچاری اضافه کرد: از همین رو توسعه زیرساخت‌های این بنادر همواره به عنوان اولویت اصلی این اداره کل محسوب شده و در این زمینه پروژه‌های مختلفی برای آنها تعریف شده که به دو دسته پروژه‌های بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم شده‌اند.
 
وی بر توسعه زیرساخت‌های بندری و دریایی در استان بوشهر تاکید و بیان کرد: ایجاد این زیرساخت‌ها از جمله ساخت موج‌شکن، بهینه‌سازی اسکله‌ها، لایروبی بنادر و تجهیز بنادر به امکانات مورد نیاز در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.
 
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از ساخت موج‌شکن بندر خارگ خبر داد و افزود: صیادان این جزیره به منظور جلوگیری از برخورد موج با قایق‌ها در اسکله مروارید خارگ خواستار ایجاد موج‌شکن شد که با پیگیری‌های صورت گرفته و بررسی کارشناسان این اداره کل ساخت این موج‌شکن از آبان ماه سال گذشته آغاز و بعد از شش ماه به پایان رسید.
 
بنچاری با بیان اینکه این موج شکن با اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد ریال احداث شد، گفت: بنا به در خواست اهالی منطقه و صیادان جزیره خارگ موج شکن این جزیره احداث شد.
 
وی با اشاره به اینکه این موج‌شکن نقش بسزایی در مرتفع شدن مشکلات دریانوردان جزیره خارگ دارد، خاطرنشان کرد: ساخت موج شکن جزیره خارگ با ۳۳۰ قالب از پیش ساخته به مساحت ۵۷ متر طول، هفت متر عرض و ارتفاع هشت متر از کف دریا به پایان رسیده و هم اکنون آماده بهره برداری است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید