رئیس شورای اسلامی شهر خارگ در نشست امروز مسوولین و معتمدان این شهر با وزیر کشور، نداشتن سند مالکیت زمین را یکی از مشکلات دیرینه اهالی این جزیره عنوان کرد و گفت: مردم بومی خارگ فقط 36 هکتار از این جزیره را در اختیار دارند یعنی کمی بیش از یک درصد مساحت آن، با این وجود هنوز نتوانستهاند برای خانههایشان سند بگیرند.
مهدی باقری نداشتن طرح جامع توسعه شهری را از دیگر مشکلات خارگ عنوان کرد و با اشاره به محدود بودن زمین برای ساخت خانه، از وزیر کشور خواست زمین مربوط به نیروی دریایی ارتش که اکنون بدون استفاده است، برای خانه سازی در اختیار مردم قرار گیرد.
وی همچنین پیشنهاد داد، از ظرفیتهای جزیره خارگو که در نزدیکی خارگ قرار دارد و اکنون تنها ساکنان آن انواع پرندگان مهاجر، دلفین ها، لاک پشتهای دریایی هستند، در بخش مسکونی و گردشگری استفاده شود.
مشکلات مردم برای رفت و آمد به جزیره خارگ هم نکته دیگری بود که رئیس شورای اسلامی این شهر مطرح کرد و آسان شدنش را خواستار شد.
محمد نوروزی فرد هم که به تازگی به عنوان مدیر عملیات عمومی شرکت پایانههای نفتی خارگ معرفی شده است، گفت: از ابتدای حضور این شرکت در خارگ تا کنون 650 میلیارد ریال برای خدمات رسانی به مردم هزینه شده که صرف ساخت سالنهای ورزشی، مدیریت پسماند، تصفیه آب و تامین روزانه 3 و نیم مگاوات برق شده است.
حسین دارگویی از اعضای شورای اسلامی شهر خارگ نیز مردم را صاحبان اصلی جزیره عنوان کرد و گفت: با وجود این سابقه سکونت 700 ساله مردم در جزیره خارگ هنوز مردم با دشواریهایی روبه رو هستند.
وی پرداخت نشدن عوارض شهرداری از سوی شرکتهای نفتی را یکی از مشکلات دانست و افزود: اگر این مبلغ پرداخت شود، بسیاری از مشکلات را میتوان با آن برطرف کند.
امام جمعه خارگ نیز استراتژی توسعه خارگ با رویکرد دینی را یکی از برنامههای برتر کشور در این زمینه عنوان کرد و گفت: این جزیره به عنوان نمونه اقتصاد مقاومتی و شهر دینی در کشور مطرح است.
حجت الاسلام موسی کمالی با اشاره به اینکه بارها مشکلات خارگ در دولتهای قبل مطرح شده اما برخی از آنها همچنان باقی است، ادامه داد: با سه راهکار میتوان این مشکلات را برای همیشه حل کرد: تغییر نگرش نسبت به مردم، حل مشکل تعارض حاکمیت و مالکیت و تدوین طرح جامع توسعه خارگ.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی نیز از وزیر کشور و دیگر مسوولان متولی خواست مشکلاتی که آرامش را از مردم گرفتهاند، حل کنند.
حجت الاسلام عبدالحمید خدری با اشاره به مقاومت مردم جزیره خارگ زیر بمبارانهای هر روزه در سالهای دفاع مقدس، مردم این جزیره را مستحق خدمات بهتر و بیشتر عنوان کرد.
همچنین احمد بارگاهی شهردار خارگ با انتقاد از پرداخت نشدن اعتبارات سه درصد حاصل از درآمدهای نفتی به شهرداری گفت: متولیان اختصاص این اعتبار سلیقهای و انحصاری عمل میکنند و مردم خارگ نصیبی از این اعتبار ندارند.
جزیره خارگ با حدود 20 هزار نفر جمعیت در 57 کیلومتری شمال غربی بوشهر واقع شده و بیش از 90 درصد نفت کشور از اسکلههای آن صادر میشود.