خارگ نیوز: نماز جمعه به عنوان پل ارتباطی بین مسئولان و مردم نقش مهمی دارد که باید جایگاه این نهاد مهم در جامعه به خوبی تبیین شود.
به گزارش خارگ نیوز، مهدی عبدی: نظام جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای بزرگی در بعد مادی و معنوی داشته که یکی از بزرگترین سرمایههای معنوی آن اقامه نمازهای جمعه در سراسر کشور است.
امامان جمعه به عنوان فرماندهان این قرارگاههای فرهنگی هر هفته در خطبههای نمازجمعه علاوه بر دعوت مردم به تقوای الهی و تقویت معنویت در وجود نمازگزاران، مسائل روز کشور و جهان اسلام را طرح و با روشنگری نمازگزاران را نسبت به نقشههای شوم دشمنان آگاه کرده و از طرفی مسائل و مشکلات مردم را بیان و پیگیری آن را از مسئولان مطالبه میکنند که اینها تنها گوشهای از کارکردهای نهاد مقدس نمازجمعه است.
یکی از نقشهای مهم نمازجمعه ایجاد پل ارتباطی بین مردم و مسئولان و دسترسی آسانتر آحاد جامعه به مدیران دستگاهها و نهادها است که نمونه بارز آن را در سالهای اخیر در قالب برگزاری میز خدمت نهادها و ادارات در مصلاهای جمعه مشاهده کردهایم.
در آستانه پنجم مردادماه سالروز اقامه اولین نمازجمعه بعد از انقلاب در کشور توسط آیت الله طالقانی به فرمان امام خمینی (ره) نشست شورای فرهنگی عمومی شهرستان دیر با این موضوع برگزار شد.
لزوم تبیین جایگاه نماز جمعه در جامعه
امام جمعه دیر عصر سه شنبه در این نشست گفت: جایگاه نمازجمعه در آموزههای دینی و سیره معصومین و کلام امامین انقلاب در هفته بزرگداشت نمازجمعه تبیین شود.
حجت الاسلام سیدعلی حسینی افزود: حضور در نمازجمعه چه در بعد دینی و مذهبی و چه بعد مسائل سیاسی یک حضور تعیین کننده است.
وی با تاکید بر اینکه نمازجمعه نقش مهمی در جهاد تبیین و هدایتگری دینی و سیاسی دارد، بیان کرد: امروز ذهن جوانان ما با مسائلی نسبت به مسائل دینی درگیر است و باید تبیین کرد.
حسینی عنوان کرد: پرداختن به مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی، فرهنگ سازی نسبت به ایثار و شهادت، احیای ارزشهای اسلامی و اعیاد و وفاتها و مناسبتهای سیاسی، حضور مردم در صحنه، دعوت به تقوا، دفاع از نظام و کارگزاران نظام اسلامی، حمایت از ولایت و رهبری و بیان و پیگیری مشکلات مردم از کارکردهای نمازجمعه است.
امام جمعه دیر ادامه داد: زمانی که رسانهها و فضای مجازی نبود، اوایل انقلاب تنها جایی که ذهن مردم در رابطه با فتنه گروهکها روشنگری میشد و حتی در دهههای اخیر در جریان فتنه ۸۸ سنگری که مدافع نظام بود و روشنگری کرد همین نمازجمعه بود.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت این جایگاه و کارکرد و نقش آفرینی نهاد نمازجمعه و دفتر امام جمعه به نظر میرسد که با ایجاد تغییراتی در ستاد نمازجمعه نیروهای پای کار باید جذب شوند تا ستاد در طول هفته فعال و اتاق فکر داشته باشد.
نقش مهم نماز جمعه در بصیرت افزایی
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرماندار شهرستان دیر گفت: نمازجمعه در امنیت روانی جامعه، بصیرت افزایی مردم و حضور آنها در صحنههایی مانند ۹ دی و راهپیماییها و مناسبتها نقش مهمی دارد.
مصطفی فخرایی با تاکید بر لزوم حضور مسئولین در نمازجمعه، افزود: مدیران دستگاهها و ادارات ما که مسئولیت گرفتهاند نمیشود که هیچ هفتهای در نمازجمعه حاضر نشوند و این معنی میدهد که دل آن مسئول با نمازجمعه و نظام نیست و گزینش این افراد اشکال دارد.
وی عنوان کرد: ادارات و دستگاهها در هفته بزرگداشت نمازجمعه نسبت به نصب بنر و فضاسازی اهتمام جدی داشته باشند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرماندار شهرستان دیر خواستار همکاری بیشتر دستگاهها بویژه شهرداریها با ستاد نمازجمعه شد و تاکید کرد: اگر به دانش آموزان و جوانان بها و مسئولیت دهیم میتوانیم آنها را به عنوان نیروهای آینده پرورش دهیم.
ائمه جمعه سخنگوی جریان انقلاب هستند
جانشین فرمانده سپاه سیدالشهداء شهرستان دیر گفت: زمانی که اولین اقامه نمازجمعه در کشور توسط مرحوم آیت الله طالقانی صورت گرفت در بحبوحه تحرکات منافقین بود و بیشتر برای حفظ انسجام صورت گرفت.
سرگرد سیدعلی حسینی نیا افزود: از آن زمان تاکنون این حفظ انسجام با نمازجمعه در کشور توسط ائمه جمعه حفظ شده و بیشتر هم شده و باعث شده که ما امروز شاهد حفظ انسجام خوبی در کشور از نگاه بعد اجتماعی، سیاسی، امنیت و تمامی ابعادی که نگاه اجتماعی دارند، باشیم و این باعث بالا رفتن توقعات و انتظارات مردم از ائمه جمعه شده است و این بر اساس آموزههایی است که خود روحانیت به مردم آموزش دادهاند چون ائمه جمعه ابتدا خودشان عامل به سخنان خود هستند.
وی بیان کرد: ائمه جمعه به عنوان شورای حل اختلاف شاید بیشتر از دادگاههای ما به این امور رسیدگی دارند و این به سطح توقعات مردم بر میگردد و ائمه جمعه در این مسیر خوب عمل کردهاند.
جانشین فرمانده سپاه شهرستان دیر یادآور شد: در نگاه و اندیشه امام و رهبری، مردم اصل و پایه برای هر مسئول و نهاد و ادارهای هستند و اگر امروز ائمه جمعه در کشور و هرجایی موفق هستند برای این است که به مردم پرداختهاند و در کنار مردم هستند و در یک کلام مردم داری کردهاند.
وی، راز موفقیت ائمه جمعه را عدم وابستگی به کانونهای قدرت برشمرد و افزود: امروز ائمه جمعه به عنوان سخنگوی جریان انقلاب و رهبری و خطیب مطالبه گر هستند و اگر ائمه جمعهای چنین ویژگی داشت بدانید که او موفق است.
حسینی نیا، بهره برداری از ظرفیت جوانان و نوجوانان را از مؤلفههای دیگر ائمه جمعه تراز انقلاب دانست و اظهار کرد: ائمه جمعه و ستادهای نمازجمعه نگاه ویژه ای به این قشر برای ورود به عرصههای سیاسی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارند.
وی تأکید کرد: اگر امام جمعه نیازهای روز جامعه را نشناسد موفق نخواهد و ما شاهد هستیم امام جمعه دیر بیش از هر مسئول و کارشناس ادارهای بر آن نهاد و اداره اشرافیت دارد.
جانشین سپاه سیدالشهداء شهرستان دیر گفت: ائمه جمعه با رساندن صدای مردم به گوش مسئولین نقش حمایتی خود را ایفا کرده و این به عنوان مسئولیت اجتماعی ائمه جمعه تعبیر میشود.
وی با اشاره به اینکه ائمه جمعه نقش مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی و حفظ و حراست از حریم خانواده و تربیت فرزندان دارند، ابراز کرد: واسطه گری بین مردم و قضات و وکلا که همان نقش حمایتی ائمه جمعه است و گاهی وقتها عکس شده و خودشان سیبل و مورد هجمه قرار میگیرند.
حسینی نیا تأکید کرد: عوامل برگزار کننده و مجریان نمازجمعه باید در بعد مادی، معنوی و ظاهری و همه جوانب امام جمعه را به عنوان یک الگوی بسیار بزرگ ببینند و همانند او عمل کنند و سیره ائمه اطهار را مدنظر بگیرند.
وی استفاده از ظرفیت فضای مجازی را یکی از مؤلفههای بزرگ ائمه جمعه دانست و افزود: امروز فضای مجازی به عنوان بهترین وسیله ارتباطی بین مردم انتخاب شده است، ائمه جمعه در این فضا هم حضور فعال دارند و کار میکنند.
نمازجمعه عامل وحدت و تقویت ارزشهای اسلامی
مسئول ستاد نمازجمعه بندر دیر با گرامیداشت پنجم مردادماه سالروز اقامه اولین نمازجمعه در کشور، گفت: نمازجمعه عامل وحدت و تقویت دین و ارزشهای اسلامی و خنثی سازی توطئههای دشمن و پرورش نیروهای مؤمن است.
عیسی فولادی افزود: شرکت کنندگان و پرورش یافتگان در سنگر نمازجمعه با اراده آهنین در صحنههای حساس نظام مانند دفاع مقدس و دفاع از حرم اهل بیت حضور دارند و در مقابل دشمن ایستادگی میکنند و این اثبات شده است.
وی با تأکید بر اینکه حضور در نمازجمعه مخصوصاً برای مدیران و مسئولین ضروری است، بیان کرد: نماز جمعه میزان سنجش است و کسانی که ادعای کارگزاری نظام جمهوری اسلامی دارند اما نسبت به نمازجمعه بی اهمیت هستند طبیعی است که شعار ظاهری میدهند و باطن آنها چیز دیگری است.
مسئول ستاد نمازجمعه دیر ادامه داد: نمازجمعه سنگر نظام اسلامی است و خالی کردن سنگر نمازجمعه توسط کسانی که خود را مدعی کارگزاری نظام میدانند خیانت است.
وی اضافه کرد: نمازجمعه مختص یک قشر خاص نیست بلکه به نظام جمهوری اسلامی و آحاد جامعه تعلق دارد که باید از هر جهت بویژه در بحث حضور افراد تقویت شود و همه افراد و دستگاهها و ادارهها به تحقق این مهم کمک کنند.
فولادی عنوان کرد: امام جمعه دیر در طول ماه به صورت میانگین ۳۵۰ ساعت در ابعاد مختلف کار میکند که بخش عمدهای از آن صرف رسیدگی به مشکلاتی است که بواسطه عمل نکردن دستگاهها به وظیفه شأن برای مردم به وجود آمده است.
وی بیان کرد: ستاد نمازجمعه دیر با وجود کمبودها و مشکلاتی که دارد در ایام کرونا بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان کمک نقدی و ۵۸۶ بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع کرده است.
مسئول ستاد نمازجمعه دیر افزود: ما با مشکلات عدیده ای همچون نداشتن مکان جهت استقرار مهد آدینه در مصلا و خرابی سقف آن، نبود بودجه جهت برگزاری برنامههای فرهنگی، ایاب و ذهاب نمازگزاران و … مواجه هستیم.
نمازجمعه از جلوههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است
دبیر شورای فرهنگی عمومی و رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیر گفت: نمازجمعه میراث مهم و ماندگار امام خمینی (ره) در نظام جمهوری اسلامی است و مدیران و مسئولان باید بر حضور مستمر و مداوم در این فریضه عبادی سیاسی اهمیت داده و از این فرصت برای حل مسائل و مشکلات مردم استفاده کنند.
غلامرضا ناطقی پور افزود: نمازجمعه یکی از جلوههای بعد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نظام اسلامی است و مردم در این قرارگاه به عنوان سنگر و دژ مستحکم و جایگاه وحدت آفرین و دشمن شکن جمع شده و مشکلات و نیازهای اقتصادی و اجتماعی خود با امامان جمعه خود در میان میگذارند.
وی بیان کرد: امامان جمعه با اینکه پدران معنوی یک نظام اجتماعی هستند، میتوانند تکیه گاهی برای حل مشکلات اقتصادی مردم باشند که به عینه میبینیم که امامان جمعه این مسئولیت به دوش می کشند و همواره حامی مردم و دولتها بودهاند.