خارگ نیوز: با وجود ممنوعیت اخذ وجه ثبت نام در مدارس دولتی اما همچنان شاهد دریافت پول از والدین تحت عناوین مختلف هستیم و این امر مشکلات زیادی برای خانواده ها ایجاد کرده است.
به گزارش خارگ نیوز، امکان برخورداری از تحصیل رایگان و باکیفیت، طی چهار دهه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، گسترش مطلوبی در اقصی نقاط کشور و حتی دورافتادهترین مناطق مسکونی داشته و نرخ باسودای هم به طور چشم گیر افزایش یافته است.
همه ساله در فصل بازگشایی مدارس داستان تکراری «اخذ هزینه ثبت نام» مطرح و این امر به یکی از از دغدغههای خانوادهها بدل میشود.
با وجود آنکه دریافت وجه به جز پول کتاب و بیمه، در مدارس دولتی ممنوع است اما مدیران مدارس با شگردها و راهکارهای مختلف، اخذ وجه از خانوادهها را دور میزنند. یک روز پول در قالب هزینه برنامههای کمک آموزشی و فوق برنامه و روز دیگر کمک داوطلبانه مطرح است و این روند در طول سال هم ادامه دارد.
این رویه تا جایی ادامه دارد که برخی از مدارس دولتی، شرط ثبت نام دانش آموزان را پرداخت شهریه اعلام کردهاند.
با وجود آنکه نظارت بر مدارس توسط تیمهای مشترک آموزش و پرورش و اداره کل صنعت، معدن و تجارت ادامه دارد اما همچنان این رویه ادامه داشته و اصل «اجبار» هم در آن وجود دارد.
البته کمک به مدرسه برای تهیه تجهیزات و ملزومات امری پسندیده است و والدین میتوانند به صورت خودجوش و داوطلبانه این کار را انجام دهند اما اگر الزام به پرداخت هزینه باشد ممکن است شرایط اقتصادی خانواده اجازه پرداخت را ندهد و با توجه به آنکه در شروع مدارس، هزینههای دیگری همچون تهیه لوازم التحریر، کیف، فرم مدرسه، سرویس ایاب و ذهاب و غیره هم بر خانوادهها تحمیل میشود، لذا باید مراعات حال آنها را کرد.
اهالی این دیار چشم انتظار هستند تا مدیران آموزش و پرورش استان با افزایش نظارتها و بازرسیها با مدیران که برخلاف مصوبات وزارت خانه عمل میکنند برخورد کنند زیرا در شرایط سخت اقتصادی بسیاری از خانوادهها از پرداخت همین هزینهای اندک ناتوان بوده و ممکن است در صورت استمرار این مطالبات مجبور به ترک تحصیل فرزند خود شوند.