به منظور کاهش هزینهها با استفاده از روشی ابتکاری، شبکه هوای ابزار دقیق کارخانه درود 2 و مجتمع کارخانجات درود 3 از طریق یک خط لوله 4 اینچ به یکدیگر متصل شدند.
در راستای یکپارچهسازی کارخانه درود 2 و مجتمع درود 3 و به منظور استفاده بهینه از تجهیزات، کاهش هزینههای عملیاتی و جلوگیری از استهلاک دستگاهها در شرایط کنونی صنعت نفت کشور که با تحریمهای ظالمانه غرب مواجه است، متخصصان منطقه عملیاتی خارگ پروژه اتصال شبکههای هوای ابزار دقیق کارخانه درود 2 به مجتمع درود 3 را در دستور کار قرار دادند.
بر همین اساس پس از مطالعه دقیق موضوع، بررسی مسیر و برآورد امکانات و تجهیزات مورد نیاز، عملیات اجرایی این پروژه توسط واحد تعمیرات مجتمع درود 3 از 23 تیرماه سال جاری و بدون هیچگونه هزینه مازاد و اختصاص بودجه و صرفاً با استفاده از امکانات موجود منطقه از جمله لولههای مغزی کارکرده حفاری آغاز شد و پس از آزمایشهای لازم و پاکسازی خط لوله، روز 12 آذرماه در سرویس قرار گرفت.
این خط لوله 4 اینچی که یک کیلومتر طول دارد علاوه بر اینکه شبکههای هوای ابزار دقیق دو مجموعه را برای ارسال و دریافت دو طرفه به یکدیگر متصل میکند، توانایی این را خواهد داشت که نیتروژن مورد نیاز کارخانه درود 2 را از طریق مجتمع درود 3 تامین نماید. گاز نیتروژن جهت خنثیسازی ظروف در کارهای تعمیراتی و نگهداری تاسیسات خارج از سرویس بسیار ضروری است. بدین ترتیب کمپرسورهای هوای ابزار دقیق کارخانه درود 2 برای تعمیرات از سرویس خارج شدند و ضمن کاهش چشمگیر هزینههای جانبی و یکپارچهسازی مجموعهها، گام موثر دیگری در راستای اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریمهای استکباری در منطقه عملیاتی خارگ برداشته شد.
این پروژه در راستای پروژه انتقال نفت کارخانه درود 2 به کارخانه درود 3 است که از سال قبل انجام شده و به دنبال آن فعالیتهای یکپارچهسازی این دو مجموعه در حال انجام است. همچنین بخش ارتباط رینگ آتشنشانی کارخانه درود 2 به درود 3 در سال قبل انجام شده بود و این بخش نیز در ماههای اخیر به سرانجام رسید. در ادامه، برنامه ارتقای سیستم کنترل بخش فعال کارخانه درود 2 به درود 3 به سیستم DCS و یکپارچهسازی سیستم کنترل نیز در دست اقدام است.
گفتنی است، مجتمع درود 2 یک واحد بهرهبرداری با ظرفیت 110 هزار بشکه در روز با قدمتی بیش از پنجاه سال و دارای دو ردیف تفکیککننده است که هر ردیف شامل سه مرحله و برج سولفورزدا و واحد نمکزدایی است. مجتمع درود 3 نیز به منظور ازدیاد برداشت از میدان درود و فرآورش 80 هزار بشکه نفت در سال 1384 راهاندازی شده است. این مجتمع شامل واحدهای تولید و بهرهبرداری نفت، تزریق گاز، تزریق آب و دارای تاسیسات جانبی (utility) شامل واحدهای آب، برق، بخار، شیرینسازی گاز، تولید نیتروژن، تولید هوای ابزار دقیق و تصفیه پسابهای صنعتی است.