استاندار کردستان با ابراز خرسندی از ارائه سریع گزارش تفریغ بودجه استان گفت: ارائه به موقع این گزارش سبب می شود تا راهکارهای مناسبی برای سال بعد تعیین شود.
زارعی کوشا امروز پنج شنبه ۲۸ مهر در شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در روز ملی آمار در سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، با اشاره به لزوم بررسی گزارش تفریغ دیوان محاسبات استان گفت: باید مشکلات گذشته استان در گزارش تفریغ بودجه بررسی و برای آینده تصمیم گیری شود.
وی با ابراز خرسندی از ارائه سریع گزارش تفریغ بودجه استان گفت: ارائه به موقع این گزارش سبب می شود تا راهکارهای مناسبی برای سال بعد تعیین شود.
گزارش تفریغ بودجه استان در سال ۱۴۰۰ و تشریح برنامه های جهاد کشاورزی دو دستور کار جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان بود که امروز در این شورا توسط رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان اعلام شد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گزارش تفریغ بودجه کشور شش ماه زودتر به مجلس ارائه شد، گفت: این کار می تواند برای بودجه ۱۴۰۱ که در حال انجام است چراغ راهی بوده و برای تعیین بودجه ۱۴۰۲ هم کارایی لازم را داشته باشد و باید از گزارش تفریغ بودجه استان ها هم در تصمیم گیری ها استفاده نمود.
مقیاسی از گزارش تفریغ بودجه استان کردستان گفت و افزود: در این گزارش بررسی عملکرد ۱۱۵ دستگاه استان شامل ۴۷ دستگاه اجرایی،۳ شرکت دولتی، ۹ دانشگاه،۳۰ نهاد غیردولتی و ۲۶ دستگاه تنخواه مانند نیروهای انتظامی در سال ۱۴۰۰ با وجود افزایش ۵۱ درصدی احکام انجام شد.
وی با اشاره به بودجه استان و دریافت های عمومی و اختصاصی گفت: ۱۱۲۵ میلیارد تومان درآمد پیش بینی شد که با توافقات ارگان های استان در سال ۱۴۰۰، این میزان درآمد به ۱۱۴۵ میلیارد تومان رسید ولی خوشبختانه ۱۴۲۷ میلیارد تومان وصول شد که رشد ۲۶ درصدی را نسبت به پیش بینی نشان می دهد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان در مورد درآمدهای عمومی استان گفت: این درآمدها در قالب ۵۵ ردیف درآمدی برای ۱۲ دستگاه اجرایی پیش بینی شده بود که ۵ ردیف درآمدی در استان وصولی نداشته اند.
۳۴ درصد وصول بیشتر مالیات نسبت به پیش بینی ها در سال ۱۴۰۰ یکی دیگر از موضوعاتی بود که مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان عنوان کرد و گفت: ۱۳۱۶ میلیارد تومان از بخش مالیات در استان، درآمد حاصل شده است.
مقیاسی از درآمدهای اختصاصی هم گفت و افزود: ۸۲۵ میلیارد تومان در این بخش ها درآمد پیش بینی شده بود که در دستگاه های مشمول درآمدهای اختصاصی شامل مراکز آموزشی، پارک علم و فناوری، آموزش و پرورش و بهزیستی استان تنها ۷۶ میلیارد تومان آن حاصل شد.
وی دستگاه های مشمول اعتبار مصوب استان را ۹۰ دستگاه اعلام کرد و گفت: ۴۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این دستگاه ها مصوب و پیش بینی شده بود که طی افزایش های سال ۱۴۰۰ و اعتبارات ابلاغی به استان این میزان اعتبار به ۵۹۴۳ میلیارد تومان رسید و حدود ۹/۹۹ درصد آن تخصیص یافته است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان یادآور شد که گزارش تفریغ بودجه، مجموع گزارش ها و صورتحساب هایی می باشد که سازمان ها و ارگان ها از هزینه کرد بودجه خود به سازمان دیوان محاسبات ارسال می کنند و این سازمان نیز هر ساله گزارشی با عنوان تفریغ بودجه ارائه می دهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم دراین جلسه به بحث فروش اموال مازاد دستگاه ها در استان اشاره کرد و گفت: باید پیگیری ها جهت حصول این موضوع انجام شود.
ازهاری با بیان اینکه باید امسال بخشی از منابع از محل فروش این اموال انجام شود، گفت: دستگاه ها می توانند در تکمیل طرح های ناتمام خود، پرداخت حقوق پرسنل و پرداخت پاداش بازنشستگان از این منابع استفاده نمایند.
وی با اشاره به هزینه کرد اعتبارات استان گفت: از ۲۰۶۵ میلیارد تومان اعتبار در سال گذشته، خوشبختانه فقط ۱۶۶ میلیون تومان اعتبار برگشتی داشته ایم و این مقدار هم قابل جذب نبوده است.
در دستور کار دوم در این جلسه، برنامه های جهاد کشاورزی استان در ۵ حوزه ی امنیت غذایی، الگوی کشت، سرمایه گذاری، صدور سند اراضی و صادرات تشریح شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان از برنامه ریزی ها در جهت امنیت و اقتدار غذایی در استان خبر داد و گفت: به همین منظور و با توجه به قابلیت های موجود در استان، امسال به منظور پیگیری این موضوعات، قرارگاه امنیت غذایی در جهاد کشاورزی کردستان احداث شد.
اسکندری با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: با اقدامات انجام شده در سال گذشته و علاقه مندی سرمایه گذاران به فعالیت در این بخش، استان کردستان در جذب سرمایه گذار رتبه سوم را در کشور کسب نمود.
وی با اشاره به فعالیت این سازمان در رفع مشکلات اراضی کشاورزان گفت: ۲۵ درصد اراضی کردستان رفع تداخل شده است که این میزان تا آخر سال ۱۴۰۱ به ۵۰ درصد می رسد و به دنبال صدور سند اراضی نیز هستیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان در بخش صادرات با اشاره به دیپلماسی غذایی گفت: بیشتر محصولات کشاورزی استان که صادر می شوند، محصولات آب بر هستند که این خود هزینه های زیادی را به دنبال دارد و باید در الگوی کشت بررسی شود.
اسکندری در پایان از افزایش تولید محصولات کشاورزی و رشد اقتصادی در استان هم خبر داد و گفت: در کل محصولات کشاورزی و تولید گوشت قرمز رشد ۱۱ درصدی داشته ایم و ارزش تولیدات استان در سال ۱۴۰۰ به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که این میزان برای ۱۴۰۱ حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.