سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر از افزایش تعداد مصدومین سوختگی در استان بوشهر در فصل زمستان خبر داد.
سید حسین موسوی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صدمات ناشی از سوختگی صدماتی هستند که کمتر موردتوجه قرار میگیرند و با عوارض و مرگومیر قابلتوجهی همراه هستند.
وی اضافه کرد: صدمات ناشی از سوختگی، بهویژه سوختگیهای شدید، با یک پاسخ ایمنی و التهابی، تغییرات متابولیک و شوک توزیعی همراه است که مدیریت آن میتواند چالشبرانگیز باشد و میتواند منجر به نارسایی ارگانهای متعدد شود.
موسوی تصریح کرد: آسیبهای سوختگی نهتنها بر سلامت جسمی، بلکه بر سلامت روان و کیفیت زندگی بیمار نیز تأثیر میگذارد. بر این اساس، بیمارانی که دچار سوختگی شدهاند را نمیتوان پس از بهبود زخمها بهبودیافته در نظر گرفت.
وی افزود: صدمات ناشی از سوختگی یک آسیب نادرست است که میتواند هرکسی، در هر زمان و هر مکان را تحت تأثیر قرار دهد. این جراحات میتواند ناشی از اصطکاک، سرما، گرما، تشعشع، منابع شیمیایی یا الکتریکی باشد، اما بیشتر آسیبهای سوختگی ناشی از گرمای مایعات داغ، جامدات یا آتش است.
سرپرست اورژانس خاطرنشان کرد: در زمستان گذشته ۲۰۰ مأموریت سوختگی در استان بوشهر انجامشده است که در مقایسه با تابستان شاهد نرخ رشد ۳۹ درصد بودیم.
وی با اشاره به اینکه علت آسیب سوختگی، رویکرد درمان را تعیین میکند عنوان کرد: اگرچه سوختگیهای حرارتی عمیق بلافاصله عمل میشوند، اما همین رویکرد خطا در سرمازدگی است که در آن درمان انتخابی گرم کردن مجدد مرطوب، تاول احتمالی و انتظار مراقبه است.
موسوی با اشاره به عوارض کوتاهمدت و بلندمدت سوختگیها خاطرنشان کرد: اگرچه سوختگیهای وسیع میتوانند باعث مرگ شوند اما با ارجاع بهموقع مصدوم به مراکز درمانی بهطور قابلتوجهی مرگ ناشی از سوختگی را بهویژه در کودکان و نوجوانان کاهش پیدا میکند.