کد خبر : ۵۳,۵۹۶
۱۱ آذر ۱۴۰۱ ۲۲:۲۹
نیروی دریایی راهبردی ارتش در فاصله ۱۳ هزار مایلی از منافع ایران دفاع می‌کند
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر گفت: ناو گروه‌های نیروی دریایی راهبردی ارتش در فاصله ۱۳ هزار مایلی سواحل ایران در پهنه‌های اقیانوس‌ها در حال دفاع از منافع این کشور است.
امیر دریادار دوم عرشه احسان نصیری ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بوشهر با گرامیداشت 7 آذر روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تاریخچه و قدمت این نیرو، اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش در 4 برهه مهم و حساس نقش داشته است.
 
وی با اشاره به اینکه نیروی دریایی ‌ارتش قبل از انقلاب اسلامی وابسته محض با کشورهای استکباری بود، خاطرنشان کرد: در دوره قاجار ناو پرسپولیس در نیروی دریایی ارتش بوشهر انجام وظیفه کرد که آغاز فعالیت این نیرو در عرصه دریاها محسوب می‌شود.
 
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر با بیان اینکه این نیرو در دوران طاغوت کاملاً وابسته به ایادی استکبار از جمله آمریکا و ایتالیا بود گفت: همه شناورهای نیروی دریایی ارتش ساخت کشورهای بیگانه بودند و کارکنان این نیرو در دوران طاغوت کاربرانی بیش نبودند و همه اقدامات و تصمیمات توسط مستشاران نظامی خارجی انجام می‌شد و یک نیروی دریایی کاملاً وابسته و مطیع استکبار جهانی بود.
 
نصیری افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات مهم و شایسته در حوزه نیروی دریایی ارتش انجام شد و مدت‌ها قبل از آغاز جنگ تحمیلی با توجه به شرایط و قرائن اقدام به تدوین طرح‌های مرتبط و عملیاتی کرد تا از غافلگیری عملیات دشمن جلوگیری کند.
 
وی از تشکیل نیروی بزرگ رزمی و ایجاد قرارگاه 421 در نیروی دریایی ارتش خبر داد و بیان کرد: از آنجا که اقتصاد کشور در حوزه صادرات نفت، تجارت و بازرگانی کاملاً وابسته به دریا بود، نیروی دریایی اقدامات مهمی انجام داد و پس از 67 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی در 7 آذر سال 1359 توانست با اقدام مهم و موثر نیروی دریایی عراق برای همیشه تا پایان جنگ تحمیلی از بین ببرد و نابود کند و تا پایان جنگ تحمیلی، سیادت بر عرصه خلیج‌فارس جاری کردند.
 
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر از مهمترین نتایج این عملیات را قطع خطوط مواصلاتی دشمن دانست و با اشاره به اینکه 96 درصد صادرات نفت کشور از جزیره خارگ انجام می‌شود خاطر نشان کرد: در این راستا دشمن بعثی با همکاری استکبار جهانی تصمیم داشت صادرات از بین ببرد.
 
نصیری اضافه کرد: جزیره خارگ که مورد حمله هوایی دشمن در جنگ تحمیلی قرار گرفته است از تعداد روزهای جنگ 8 ساله بیشتر است ولی نیروی دریایی ارتش توانست با اقدامات موثر، اهداف دشمن را در نطفه خفه کند.
 
وی اضافه کرد: پس از دوران دفاع مقدس نیروی دریایی ارتش که کاملاً تجهیزات محور است مقرر شد بازسازی و ساخت تجهیزات در دستور کار قرار دهد که به دست توانمند نیروهای جوان انجام و ناوچه‌های موشک انداز و ناوشکن‌های مختلفی بازسازی و راه‌اندازی شد.
 
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر بیان کرد: علاوه بر بازسازی، نیروی دریایی وارد عرصه ساخت شناورهای سنگین نظامی شد.
 
نصیری با بیان اینکه بیشترین آمار حمل و نقل و تجارت در جهان از طریق دریا انجام می‌شود خاطر نشان کرد: ایران قبل از دهه 80 در اقیانوس اطلس عبور کم‌رنگی داشت که سبب نفوذ بیگانگان در این منطقه بسیار حساس و حیاتی شد.
 
وی امنیت در دریا را اقتدار آفرین دانست و تصریح کرد: اقدامات بسیار خوب و جهادی برادران در نیروی دریایی سپاه و نیروی هوایی پدافند، توانمندی نیروی دریایی ارتش افزایش داد.
 
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر ادامه داد: اکنون نیروی دریایی ارتش با حضور در اعماق اقیانوس‌ها در حال انجام فعالیت است و اقتصاد و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در اقصی نقاط جهان به نمایش گذاشته است.
 
نصیری بیان کرد: اکنون نیروی دریایی ارتش، پرچم جمهوری اسلامی در اقیانوس اطلس به اهتزاز در آورده‌اند و این نیرو توانست با دریانوردی 35 روزه 11 هزار مایلی، در بندر سن پترز بورگ حاضر شود.
 
وی افزود: نیروی دریایی ارتش با امکانات خود ساخته و شناور تمام ایرانی دنا و مکران توانست در 13 هزار مایلی سواحل جنوب ایران مأموریت انجام دهد و اسکورت کاروان باشد و توانست ناوگان تجاری جمهوری اسلامی ایران را به بهترین نحو هدایت و راهبری کند.
 
فرمانده پایگاه دریایی بوشهر اضافه کرد: اکنون ناو گروه‌های نیروی دریایی راهبردی ارتش در فاصله 13 هزار مایلی سواحل ایران در  پهنه‌های اقیانوس‌ها در حال دفاع از منافع این کشور است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید