کد خبر : ۵۷,۰۸۱
۱ اسفند ۱۴۰۱ ۲۱:۱۸
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بر ضرورت حفظ منابع آبی و آبخوان‌ها برای نسل آینده تأکید کرد و گفت: به منظور جلوگیری از هدررفت منابع آبی استان باید بیش از ۶۰۰ کیلومتر از شبکه انتقال آب نوسازی شود.
علیرضا عباس زاده، امروز دوشنبه یکم اسفند در شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی استان که با حضور دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی کشور برگزار شد، اظهار کرد: آب‌های موجود در آبخوان‌ها باید ذخیره شوند تا نسل‌های آینده نیز بتوانند از آن استفاده کنند. 
 
به گفته وی؛ ضربه به آبخوان‌ها تبعات منفی دارد لذا نباید با بی‌تدبیری آیندگان را دچار مشکل کنیم. 
 
به گزارش ایسنا، عباس زاده با اشاره به اینکه اجازه برداشت آب از منابع زیر زمینی در دو دهه قبل سبب بروز مشکلات فعلی شده، اظهار کرد: باید به دنبال راهکارهایی برای حفظ منابع موجود باشیم زیرا خراسان جنوبی به طور فوق‌العاده ای درگیر مسئله کم‌آبی است لذا سند سازگاری با کم‌آبی به عنوان یک ضرورت باید اجرایی شود.
 
معاون عمرانی استاندار گفت: وظیفه ما درشورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی، تنظیم ساز و کارهای مناسب و  نیز ایجاد هم افزایی در راستای اتخاذ تصمیمات منطقی در حوزه مدیریت مصرف آب است تا پایداری نسبی در منابع آبی استان صورت پذیرد.
 
عباس زاده با بیان اینکه استفاده از قنات در استان های کویری یکی از روش های مبارزه با کم آبی بوده، گفت: عادی انگاری در این خصوص موجب شد تا قنات که عمری در تأمین نیازهای آبی مردم مناطق کویری نقش آفرین بود، کمرنگ شود. 
 
وی بیان کرد: امروز باید در کنار سایر منابع آبی، در راستای احیای قنوات به عنوان میراث ماندگار تمدن بشری گام برداریم.
 
معاون استاندار به اقدامات صورت گرفته در راستای تأمین آب مورد نیاز  بخش کشاورزی اشاره و تصریح کرد: احیا و مرمت قنوات، ساخت ۲۲۰ سازه آبخیزداری و تلاش جهاد کشاورزی در حوزه آبیاری قطره‌ای از جمله این اقدامات است. 
 
عباس زاده با اشاره به سهم ویژه و بالای حوزه کشاورزی از منابع آبی، یادآور شد: با توجه به محدودیت منابع آبی باید در حوزه کشاورزی از روش‌های سنتی فاصله بگیریم. 
 
به گفته وی؛ از منابع آبی باید در جایی بهره ببریم که بازدهی، ارزش افزوده و درآمدزایی بالاتری را برای مردم به ارمغان آورد.
 
وی با تأکید بر اینکه در تولید محصولات کشاورزی باید از روش های مدرن استفاده شود، گفت: با کشاورزی علمی و استاندارد، توجه به فناوری و دانش روز، تغییر الگوی کشت، افزایش بهره وری و استفاده از روش های نوین آبیاری،تولید افزایش یافته و منابع مصرفی آب کاهش می‌یابد.
 
معاون استاندار با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای تزریق آب به استان، تصریح کرد: در راستای تأمین آب مورد نیاز استان پروژه انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس، در جریان است، اما در حال حاضر باید منابع آبی موجود مدیریت شود.
 
عباس زاده به خشکسالی حاکم بر استان اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از هدررفت منابع آبی استان باید بیش از  ۶۰۰ کیلومتر از شبکه انتقال آب نوسازی شود.
 
وی با بیان اینکه چاه‌های کم بازده باید شناسایی شوند، گفت: خرید چاه‌های کم‌بازده، هزینه کلانی را به دولت تحمیل می کند لذا با هماهنگی بخش‌های مختلف باید این مسئله را مدیریت کرد و باید از منابع آبی موجود به بهترین شکل بهره ببریم چرا که موضوع تنش آبی در استان، بسیار جدی است. 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید