کد خبر : ۵۸,۰۵۷
۲ فروردین ۱۴۰۲ ۱۰:۴۲
داوطلبان آزمون دکتری و کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲ که مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان – ایثارگران هستند، صرفا یکبار در هر مقطع آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی می‌توانند در دوره روزانه دانشگاههای دولتی از آن استفاده کنند.
 آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی روزهای پنج شنبه و جمعه ۱۱ و ۱۲ اسفنده ماه سال ۱۴۰۱ در سه نوبت و آزمون دکتری نیز صبح روز پنج شنبه ۱۱ اسفندماه گذشته برگزار شد.
 
در کارت ورود به جلسه آزمون در مقابل سهمیه‌ ثبت‌نامی آن دسته از داوطلبانی که در تقاضانامه ثبت‌نام و با توجه به ضوابط، داوطلب  سهمیه رزمندگان و ایثارگران بوده‌اند و سهمیه آنان مورد تأیید ارگان ذی ربط قرارگرفته است، همان عنوان سهمیه انتخابی قید شده است.
 
 آن‌دسته از داوطلبانی که در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲ با توجه به ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک (۱)سازمان سنجش آموزش کشور آزمون مذکور متقاضی سهمیه رزمندگان – ایثارگران شده‌اند و سهمیه آنان از سوی ارگان ذی ربط مورد تأیید قرار نگرفته است در کارت شرکت در آزمون آنان در مقابل عنوان سهمیه، "آزاد" درج شده است.
 
 داوطلبان استفاده از سهمیه‌های ایثارگان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سهمیه رزمندگان ارگان وزارت جهاد کشاورزی، سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و واحدهای تابعه ستاد کل نیروهای مسلح جهت اعلام مغایرت باید حداکثر تا تاریخ ۱۲ اسفند منحصراً به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش مراجعه و با توجه به توضیحات مندرج در این درگاه نسبت به اصلاح و ویرایش سهمیه خود اقدام می کردند تا در صورت تأیید سهمیه توسط ارگان مربوط، سهمیه برای آنان اعمال می شد.
 
داوطلبان( آزمون‌های دکتری و کارشناسی ارشد ) استفاده از سهمیه‌های ایثارگان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سهمیه رزمندگان ارگان وزارت جهاد کشاورزی، سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و واحدهای تابعه ستاد کل نیروهای مسلح جهت اعلام مغایرت باید حداکثر تا تاریخ ۱۲ اسفند منحصراً به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش مراجعه و با توجه به توضیحات مندرج در این درگاه نسبت به اصلاح و ویرایش سهمیه خود اقدام می‌کردند تا در صورت تأیید سهمیه توسط ارگان مربوط، سهمیه برای آنان اعمال می‌شد.
 
بر اساس ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در ۴ اسفند سال ۹۳ به تصویب مجلس رسیده است. در ماده قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصره آن به این صورت اصلاح می‌شود که در ماده ۷۰ این قانون ۲۰ درصد سهمیه ورود به ۲۵ درصد افزایش یافت.
 
همچنین حدنصاب آخرین فرد پذیرفته شده برای وزارتخانه‌های بهداشت و علوم ۷۰ درصد تعیین می‌شود. در ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در ۱۴ اسفند ۹۵ به تصویب مجلس رسید. الحاقات در ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به این صورت می‌باشد که سهمیه ورود با پنج درصد از سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰ درصد افزایش یافت.
 
در تبصره قانون فوق در صورتی‌که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران مشمول ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن تکمیل نشود و پنج درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر پنج درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند اختصاص یابد.
 
با توجه به قوانین، تغییرات در هر کد رشته محل به این صورت انجام شده است. اول اینکه ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آنها اختصاص یابد. همچنین بر اساس ماده (۳) آیین نامه اجرایی "مشمولین استفاده از سهمیه صرفا یکبار در هر مقطع آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی می توانند در دوره روزانه دانشگاههای دولتی از سهمیه استفاده نمایند.
 
چنانچه فرد پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهد و یا ثبت نام ننماید، مجدداً حق استفاده از سهمیه در آن مقطع تحصیلی را ندارد". همچنین ماده ۴ آیین نامه اجرایی تاکید می کند" استفاده مجدد مشمولین پذیرفته شده در هر مقطع در آزمون های سراسری و تحصیلات تکمیلی در دوره های شبانه (نوبت دوم) پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دوره های شهریه پرداز از سهمیه مشمولین این آیین نامه در صورت انصراف از تحصیل علاوه بر ماده (۳) این آیین نامه حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است.
 
به گزارش ایسنا، براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان سنجش برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ ، در گروه آزمایشی علوم انسانی ۳۱۵ هزار و ۸۲۱ داوطلب، در گروه آزمایشی علوم پایه ۲۷ هزار و ۴۴۵ نفر، در گروه آزمایشی فنی مهندسی ۸۷ هزار و ۵۹۷ نفر، در گروه آزمایشی کشاورزی و منابع طبیعی ۹۷۳۸ نفر، گروه آزمایشی هنر ۲۸ هزار و ۲۲۶ نفر و در گروه آزمایشی دامپزشکی ۱۷۰۱ داوطلب با هم رقابت کردند.
 
نتیجه اول آزمون کارشناسی ارشد سال۱۴۰۲ به صورت کارنامه تهیه و در دهه دوم خرداد ماه سال جاری اعلام می شود و داوطلبان می‌توانند در همین زمان انتخاب رشته خود را شروع کنند. نتیجه نهایی آزمون نیز در دهه اول شهریور ماه امسال اعلام خواهد شد.
 
در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، زنان با حضور ۶۷ درصدی در گروه آزمایشی علوم پایه و مردان با آمار ۷۲ درصدی در گروه آزمایشی فنی مهندسی بیشترین شرکت کنندگان گروه‌ها هستند.
 
در آزمون دکتری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی نیز به طور کلی ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۷۵ هزار و ۶۲۵ نفر خانم و ۹۵ هزار و ۳۳۹ نفر آقا بودند. به عبارت دیگر ۴۴ درصد شرکت کنندگان در آزمون دکتری ۱۴۰۲، خانم‌ها و ۵۶ درصد نیز آقایان بودند.
 
آزمون دکتری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به صورت دو مرحله‌ای نیمه متمرکز برگزار شد که ۵۰ درصد نمره در اختیار دانشگاه‌ها می‌باشد. براین اساس نتایج اولیه این آزمون نیمه اول اردیبهشت ماه سال جاری اعلام می‌شود و در فاصله یک هفته بعد انتخاب رشته داوطلبان آغاز خواهد شد.
 
هفته اول خردادماه امسال نیز اسامی چند برابر پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری روی سایت سازمان سنجش آموزش قرار می‌گیرد و نیمه دوم خرداد ماه کار مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی داوطلبان آغاز خواهد شد.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید