احوالپرسی از بازیگر پیشکسوت، اظهارنظری درباره اکران فیلم «برادران لیلا»، نقل قولی از استاد نینواز، گویندگی محمدرضا علیمردانی در یک مجموعه و مرور ماجرای نامه نعمتالله گرجی به امام، از تازهترین رویدادهای فرهنگی هنری کشورمان است.
اسماعیل سلطانیان به واسطه بازی در بخشی از مجموعههای تلویزیونی برای عموم مخاطبان، چهرهای آشناست. کسی که دهه شصت و هفتاد نیز در بعضی آثار شاخص سینمایی حضور داشته است. او اما فعلا ترجیح میدهد در منزل استراحت کند.
ایسنا همزمان با نوروز جویای حال این هنرمند باسابقه شد و سلطانیان که همچنان در منزلش استراحت می کند و علیرغم اینکه میل زیادی دارد تا دوباره مقابل دوربین برود اعلام کرد که فعلا ناتوان است و باید ببیند خدا برایش چه میخواهد. سلطانیان تاکید کرد که از ۱۲ سالگی وارد حرفه بازیگری شده است و علاقه زیادی به کارش دارد اما ناراحت است که فعلا نمیتواند کار کند.
اظهار نظری از استاد نی در آستانه انتشار کتابش
نهمین روز فروردین را با یادی از حسن ناهید، استاد نینواز کشورمان سپری میکنیم. هنرمندی که زمستان گذشته از دنیا رفت و قرار است به زودی کتاب تاریخ شفاهی او توسط مؤسسه هنرمندان پیکشسوت منتشر شود. در بخشی از این کتاب که به مناسبت چهلم این هنرمند در اختیار ایسنا قرار گرفته، استاد نینواز درباره اینکه از بین هنرمندان امروز، کار چه کسی را میپسندد، گفته است:
«واقعیت این است که در بین هنرمندان معاصر و جوان، سبک تازهای به وجود نیامده، شاید به این خاطر که اغلب جوانان مقلدند. معتقدم، نوازنده با تکیه بر ذوق و قریحهای که در عرصه موسیقی دارد میتواند به سبکهای شخصی و دلخواه خود برسد. نکته بعدی این است که اغلب نوازندگان جوان که به نواختن سازهای مختلف میپردازند، فقط ساز میزنند ولی شور و احساسی را در شنونده ایجاد نمیکنند. خاطرم هست وقتی استاد شهناز یک زخمه به تار میزد، آدم تا مدتها دگرگون میشد. از این رو معتقدم ایجاد حس در نوازندگی و انتقال آن به شنونده مسئله مهمی است که امروز نزد اغلب هنرمندان جوان نادیده گرفته میشود و جوانان بیشتر به تکنیکهای نوازندگی تکیه میکنند که کافی نیست.»
«تعمیرکاران ماشینهای فرسوده» با صدای علیمردانی
محمدرضا علیمردانی، مجری و بازیگری که به واسطه گویندگیاش در مجموعه «دیرین دیرین» نزد مخاطبان شناخته شده است، به تازگی در مجموعه «تعمیرکاران ماشینهای فرسوده» گویندگی کرده است.
این مجموعه با دوبله اختصاصی و به صورت رایگان در شبکه نمایش خانگی عرضه شده است.
ماجرای نامه نعمتالله گرجی به امام چه بود؟
اما یادآوری خاطرهای زندهیاد نعمتالله گرجی همزمان با سالروز تولدش، از دیگر خبرهای فرهنگی ایسناست.
رضا کرم رضایی در کتاب خاطرات خود با نام «همه دوستان من» یکی از ماجراهای زندگی او را روایت و عنوان کرده که بعد از پخش سریال «شاه دزد» که امام به آن علاقه داشت، قرار شد دیداری صورت بگیرد و از آنجاکه در آن مقطع دختر گرجی زندانی سیاسی بوده، پدرش در نامهای به امام، خواستار آزادی دختر میشود و ...
تکلیف «برادران لیلا» یکسره شد؟
روح الله سهرابی، مدیرکل اداره نظارت بر نمایش سازمان سینمایی در تازهترین اظهار نظر خود درباره اکران فیلم برادران لیلا گفته است که این فیلم در همان شورا پس از دریافت چند توصیه درباره ضرورت رعایت حرمت پدر و مادر و همچنین صیانت از جایگاه خانواده به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.
او در حاشیه انتشار غیرقانونی نسخه سینمایی «برادران لیلا »با اشاره به اینکه فیلمنامه برادران لیلا در شورای پروانه ساخت دولت قبل بررسی شده است، گفت: فارغ از مضمون کلی و محتوای فیلم که به هر حال مثل هر فیلم دیگر موافقین و مخالفین خود را دارد اما آنچه این فیلم را وارد حاشیه کرد رفتار غیرحرفهای و مغایر با قوانین و آیین نامههای مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی عوامل اصلی این فیلم بود که موجب شد شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی از دیدن این فیلم و ارزیابی آن خودداری کند .
تازهترین خبر وزیر ارشاد برای خبرنگاران و پیشکسوتان
وزیر ارشاد خبر داد که برای اولین بار مساله امنیت شغلی خبرنگاران مرتفع میشود و هنرمندان پیشکسوت هم صاحب خانه خواهند شد.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی، با حضور در برنامه «هلال بهار» شبکه خبر درباره پیشنهادهای دولت برای بهبود وضعیت معیشت هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: صندوق هنر موظف است هر خبرنگاری را که بیمه نیست، بیمه کند. همچنین لایحه جامع روزنامهنگاری به صحن دولت آمده و پس از برطرف شدنِ مشکلات آن، به مجلس خواهد رفت و برای اولینبار موضوع امنیت شغلی خبرنگاران، برطرف میشود.
او افزود: برای هنرمندان پیشکسوت نیز اقداماتی مانند تامین مسکن صورت گرفته است و دستبهکار شدهایم و میتوانیم تا سال آینده، خانهای در اختیار این افراد قرار دهیم.
برگزیده عصر جدید آهنگهای آذری را بازخوانی کرد
هنرمندان همچنان در کار جمع آوری کمک برای هموطنان زلزلهزده خوی هستند. این اقدامات از نخستین روزهایی که خوی درگیر زلزله شد، آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد.
به تازگی پارسا خائف، از خوانندگان برگزیده برنامه استعدادیابی «عصر جدید» که طی روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ کنسرت خیریه «سَسله مَنی» (صدا کن مرا) را در مرکز همایشهای بینالمللی خاوران تبریز به نفع زلزلهزدگان شهر خوی برگزار کرد، آثار معروف آذربایجانی را همچون «آیریلیق» بازخوانی کرده است.
اعلام رسمی یک رکورد سینمایی
و سرانجام اینکه سازمان سینمایی اعلام کرده که سینمای ایران در روز سهشنبه هشتم فروردینماه، موفق شد با جذب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰ مخاطب، رکورد مخاطب روزانه را بشکند. آخرین باری که سینماها توانستند مخاطبان روزانه بیشتر از این میزان را تجربه کنند، مربوط به ۲۲ شهریورماه سال گذشته است که ۱۷۷ هزار نفر مخاطب سینماها بودهاند.