مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: در نتیجه سیاستهای ۱۰ سال گذشته، نرخ بازگشت سرمایه تلفن ثابت از سال ۱۳۹۳ تاکنون نزولی بوده و در بخش تلفن سیار نیز این مشکل وجود دارد. این موضوع نشاندهنده بیثباتی است؛ یعنی شرکت مخابرات نمیتواند به اندازه کافی در صنعت و استانها سرمایهگذاری کند.
مجید سلطانی امروز، ۳۰ اردیبهشت ماه، در همایش آغاز عملیات اجرایی نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران در خراسان رضوی که در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از الزامات عملیاتی شدن شعار سال ثبات در سیاستها و تصمیمات اقتصادی است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از الزامات عملیاتی شدن شعار سال کمک دستگاههای مختلف به یکدیگر است، افزود: این جلسه به همین علت تشکیل شده است. شرکت مخابرات از منابع خود در استانها سرمایهگذاری کرده و البته همکاری و همراهی سازمانهای خدماتی به ویژه استانداریها و شهرداریها برای تسهیل و پیشرفت پروژههای فیبر نوری مخابرات در سطح کشور نیز بسیار سازنده و موثر بوده است.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری همکاری در دستگاهها باید صورت بگیرد. خوشبختانه این همکاری در خراسان رضوی دیده میشود و شاهد این همکاریها در اجرای طرح نهضت جهادی فیبر نوری بودهایم. نهضت جهادی فیبر نوری نمونه موفقی از برنامهریزی ملی بر اساس داشتهها با هدف رسیدن به نتایج راهبردی است و پیادهسازی کارشناسانه این طرح رونق صنعت ارتباطات را در پی خواهد داشت.
سلطانی درباره دلیل انتخاب نام نهضت جهادی برای این پروژه عنوان کرد: باید با مدیریت جهادی به این مساله و پروژه نگاه کنیم. شرکت مخابرات ایران و بسیاری از بازیگران این صنعت در شرایط اقتصادی خوبی نیستند اما ما نباید منفعل باشیم زیرا برای رشد اقتصاد و پیشرفت کشور باید از آنچه که داریم، استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: سیاستها و تصمیماتی که در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات اتخاذ میشود، حتما باید علاوه بر پیوستهای مختلف، پیوست اقتصادی نیز داشته باشد. در دولت سیزدهم شاهد سیاستگذاریهای صحیح در این راستا هستیم و امیدواریم این سیاستها روزبهروز بهتر و پویاتر شود زیرا این سیاستها اثر مستقیم بر ثبات اقتصادی دارد.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران ادامه داد: اقتصاد رکن ماندگاری و اقتدار شرکتهای بزرگ و پرسابقه مانند مخابرات ایران است. اگر این شرکت حرکت کند، صنعت ICT نیز حرکت خواهد کرد زیرا شرکت مخابرات پیشران این صنعت است. هرگونه بیثباتی در تصمیمات و سیاستها ممکن است نوسانات اقتصادی خارج از توان را به شرکتها تحمیل کند.
سلطانی بیان کرد: پیوستهای اقتصادی تصمیمات باید دورنمای اقتصادی شرکتها را برای نگهداری از شبکههای توسعهیافته و توسعه آینده تضمین کند. توسعه باید برای نیاز مردم انجام شود.
وی در خصوص تحمیل بیثباتی اقتصادی به شرکت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته تدوین سیاستهای انقباضی از سوی سیاستگذار در حوزههای درآمدی شرکت مخابرات از جمله تحمیل هزینههای انبساطی در همه عوامل تولید و ارائه خدمات، تحمیل هزینههای غیر قانونی و هزینههای مخالف با روح اصل ۴۴ قانون اساسی بیثباتی را در شرکت مخابرات رقم میزند.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: در نتیجه سیاستهای ۱۰ سال گذشته نرخ بازگشت سرمایه تلفن ثابت از سال ۱۳۹۳ تاکنون نزولی بوده و در بخش تلفن سیار نیز این مشکل وجود دارد. این موضوع نشاندهنده بیثباتی است؛ یعنی شرکت مخابرات نمیتواند به اندازه کافی در صنعت و استانها سرمایهگذاری کند.
سلطانی گفت: ما باید طوری سیاستگذاری کنیم که بازگشت سرمایه برای شرکتهای بزرگ مسجل شود تا این شرکتها بتوانند سرمایه خود را برای سرمایهگذاری در استانها بهکار گیرند.
وی اضافه کرد: اگر میخواهیم در زیرساختهای ارتباطی و سیار سطح کشور جهش ایجاد شود، نیاز به یک سرمایهگذاری بزرگ در این صنعت داریم. زمانی که خود را در این صنعت با دیگر کشورها مقایسه میکنیم، باید به میزان سرمایهگذاریها در این حوزه نیز توجه کنیم.