رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه گفت: میزان کالاهای تجاری ورودی از طریق رویه ترانشیپ به بندر گناوه درسه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش یافته است.
کیامرث جوکار در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: مجموعه بندر و دریانوردی شهرستان گناوه از پرسشگری و مطالبه گری فعالان این عرصه به خصوص خبرنگاران شهرستان استقبال میکند تا در کنار اطلاع رسانی مطلوب به مخاطبان پیگیریهای لازم پیرامون مشکلات حوزه بندر صورت گیرد و برای رفع آنها گامهای اساسی برداشته شود.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه با اشاره به اقدامات در حوزه عمرانی این بخش گفت: اقدامات مهمی طی مدت یکسال انجام شده که از جمله زیباسازی فضای ساختمان، ورودی، اسکله، محوطه و نصب تابلوهای ایمنی، وضعیت ترددها و زیرساختهای بندری که بخشی از آنها است.
وی گفت: ساختمان یگان حفاظت که حدود ۸۰ درصد کار انجام شده بود ولی تکمیل و به بهره برداری نرسیده بود که با هزینههای انجام شده این ساختمان آماده و گارد حفاظت یگان بندری در این مکان مستقر شد.
اهمیت طرح توسعه بندر گناوه
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه با اشاره به آغاز طرح توسعه بندر گناوه از سال گذشته تصریح کرد: طرح بزرگ توسعه بندر گناوه با اعتبار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته با هدف رونق و توسعه امور بندری گناوه آغاز شد که افق و دورنمای این بندر را تشریح میکند.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه با بیان اینکه این طرح در سه بازه زمانی ۵ ساله و در مدت ۱۵ سال اجرایی میشود یادآور شد: اجرای این طرح علاوه بر تسهیل در ورود و خروج شناورها با تناژ بالا به توسعه ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر گناوه کمک شایانی خواهد کرد.
وی گفت: با توجه به موقعیت خاصی بندر گناوه طرح توسعه این بندر نقش بسیار مهمی در رونق و پیشرفت اقتصادی و تجاری و ترغیب هرچه بیشتر بازرگانان به این بندر در پی دارد.
رشد ۹۲۶ درصدی تخلیه کالای تجاری در گناوه
وی با اشاره به بخشی از عملکردهای این اداره گفت: تخلیه کالای تجاری در بندر گناوه طی سه ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۹۲۶ درصد رشد داشته است و از ۲۴۷ تن به ۲ هزار و ۵۳۶ تن رسیده است.
جوکار بیان کرد: کالاهای تجاری تخلیه شده در این بندر، جنبه درآمدزایی داشته که طی روال قانونی با تعامل خوب مدیرکل گمرک این شهرستان ترخیص شده است.
نخستین محموله کالاهای ترانزیتی
وی ادامه داد: در کالاهای ترانزیتی نیز در خرداد ماه سال جاری نخستین محموله کالای ترانزیتی از کویت به بندر گناوه شامل ۲۴ دستگاه وارد و در این بندر تخلیه شد.
وی گفت: این محموله خودروها از بندر گناوه طی مراحل قانونی به صورت زمینی به کشور عراق حمل شدند.
جوکار تصریح کرد: با برنامه انجام شده روند ترانزیت واردات خودروها به صورت منظم در بندر گناوه تداوم خواهد یافت.
۲۸ درصد رشد در کالاهای ترانشیپ (کانتینری)
وی با بیان میزان کالای تجاری ورودی از طریق رویه ترانشیپ (کانتینری) گفت: میزان ورود کالاهای تجاری از طریق رویه ترانشیپ (کانتیری) ۲۸ درصد در طی سه ماه نخست امسال در مقایسه مدت مشابه با سال قبل رشد داشته است که خبر خوبی برای شهرستان است.
وی گفت: این میزان رشد کالای ترانشیپ به یمن و تلاش بازرگانان و تجار، شرکت بندر سازان تعامل و همکاری صمیمانه با اداره کل گمرک گناوه و مدیرکل این اداره که نقش بسزایی ایفا کردند.
امحا ۳۵ ردیف کالای تاریخ گذشته
وی پیرامون تعیین تکلیف کالاهای متروکه در انبارهای این اداره گفت: با توجه به میزان رشد ورود کالا در بندر گناوه به میزان فضای بیشتری برای این فعالیتها نیاز بود.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه اضافه کرد: در مورد کالای متروکهای که از سال ۱۳۸۹ در انبارهای این بندر نگهداری و ترخیص نشده بودند بنا به دستور و تاکید رئیس قوه قضائیه در سفر به استان بوشهر و پیگیریهای به عمل آمده مسئولان کشوری و استانی سازمان بنادر و دریانوردی و با جلسات متعدد و فشرده تصمیماتی گرفته شد.
وی گفت: در همین راستا در یک ماه اخیر از مجموع ۲۲۵ ردیف کالا موجود در انبارهای اداره بندر و دریانوردی گناوه تا پایان خرداد، ۱۵۴ ردیف به انبار اموال تملیکی انتقال و ۳۵ ردیف نیز که تاریخ آنها گذشته بود امحا شدند.
وی گفت: کالاهای تجاری که وارد بندر میشود باید در انبارها پذیرش و قرار بگیرند و به دلیل انباشت این کالاهای رسوبی این امکان وجود نداشت که با این اقدامات انبارهای این بندر برای پذیرش کالاهای تجاری آماده شد و یکی از مشکلات که کمبود فضا برای نگهداری کالاها بود حل شد.
وی گفت: پیگیری لازم برای چند ردیف کالای باقی مانده نیز ادامه دارد.