کد خبر : ۶۱,۵۳۳
۱۴ تیر ۱۴۰۲ ۱۷:۲۱
کارگاه شعر آهنگ دیگر با محوریت «زن و عفاف در ادبیات فارسی» با حضور شاعران و ادب‌دوستان، در سالن اجتماعات حوزه هنری استان بوشهر برگزار شد.
دبیر کارگاه شعر حوزه هنری بوشهر  در کارگاه شعر با محوریت «زن و عفاف در ادبیات فارسی» اظهار داشت: ادبیات فارسی گنجینه‌ای عظیم و پربار است، که آئینه نمای کاملی از «سیمای زن و جایگاه آن» را در جامعه رخنمون می‌سازد.
 
غلامرضا ابراهیمی ادامه داد: حجم عمده اشعار فارسی از زن با دید معشوق بویژه معشوقی دست نیافتنی یاد کرده‌اند؛ اما پرداختن به نقش‌های دیگر زن همچون «نقش مادری، همسرداری، کانون عفت، مظهر پارسایی، نماد خردمندی و سیاست مداری و میهن‌پرستی» نیز در ادبیات فارسی دیده می‌شود.
 
وی با اشاره به پیشینه زن در ادبیات کلاسیک افزود: چه در گستره حماسه که شاهنامه‌فردوسی نمونه برجسته آن است و چه در گستره اشعار عاشقانه که شاعران بلندپایه‌ای چون نظامی، اسعد گرگانی، سعدي شیرازی، رهی معیری و شهریار داستان‌ها و روایت‌های عاشقانه را به عقد سخن کشیده‌اند، همواره شاهد تصاویری زیبا از زن و جایگاه آن هستیم.
 
ابراهیمی در ادامه با تاکید بر موضوع «عفاف و حجاب» بیان کرد: شاعران متعهد پارسی زبان اهمیت خاصی به مقوله عفاف قائل بوده‌اند؛ آنان سعی کرده‌اند عفاف و حجاب را در جنبه‌های مختلف شعر خود به دیگران بنمایانند تا با ترسیم آن سنگ بنای عفاف را در جامعه بنیان نهند.
 
وی حکیم فردوسی را در ترسیم عفاف و حجاب در جایگاهی رفیع دانست و گفت: در شاهنامه، کمال زن در این است که عفاف و حجاب را با علم و فرهیختگی در هم آمیخته است؛ زن خردمند شاهنامه عفاف و وقار را با فرزانگی همراه کرده و خانه آرای همسر و کانون تربیت فرزندان است.
 
ابراهیمی افزود: زنان اسطوره‌ای شاهنامه همچون رودابه و تهمینه چادر و پوشش خود را چون «تاجی» می‌دانند که سبب زیور و زینت آنان در صحنه‌های اجتماعی چون جنگاوری و میهن دوستی است.
 
دبیر کارگاه آهنگ دیگر، «نگاه ادبیات معاصر» به زن را نیز قابل ستایش دانست، و خاطرنشان کرد: در ادبیات مشروطه شاعرانی چون «پروین اعتصامی» و در ادبیات جنگ و انقلاب نیز زنان شاعری همچون «سپیده کاشانی، طاهره صفارزاده، سیمین دخت وحیدی، فاطمه راکعی و…» صدای بیدار زن شرقی و ملل اسلامی بوده که روایتگر شکوه و عفاف و پاکدامنی‌اند.
 
ابراهیمی با اشاره به جایگاه «پروین اعتصامی» در تعالی زن و خانواده افزود: در شعر پروین شاخص‌هایی چون توجه به گوهرهای وجودی زنان، حدیث مهر مادران، قناعت و بردباری، اصالت فکر و اندیش و تحصیل و فرهیختگی از کلیدی‌ترین مفاهیم محور «زن و عفاف و ارزش‌ها» است.
 
اهانت به قرآن هتک انسانیت و اخلاق است
 
کارشناس واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری بوشهر نیز با محکومیت «هتک حرمت سوئد به کتاب مقدس قرآن» گفت: اهانت به قرآن، هتک به فضیلت، انسانیت و اخلاق است و دولت سوئد در این اقدام شرم آمیز، آزادی بیان را به مسلخ برد.
 
مسعود عرب‌زاده اضافه کرد: احترام به آزادی بیان نمی‌تواند این رفتار شرم‌آور را که تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است توجیه کند.
 
خالق مجموعه «کلمات آسمانی اند» افزود: شاعران آئینی استان بوشهر از دیرباز تا کنون به مضامین قرآنی توجه جدی نموده و سعی در نشر مفاهیم بلند آیات وحی داشته‌اند.
 
در ادامه کارگاه به نقد و تحلیل شعری سپید از «مریم شیخیونی» و غزلی از محمد صالح منصوری از منظر پدیدار شناختی و فرمالیسم پرداخته شد.
 
در پایان این محفل ادبی هریک از شاعران هم‌استانی «فرشید ابراهیمی، سجاد ندومی، یوسف جمالی، کرامت‌الله قاسمی، محمد امینی و فتح‌الله خلیل نژاد» آخرین اشعار خود را در قالب غزل، سپید، ترانه و شعر گویشی قرائت کردند و در مورد زیبایی‌شناسی آثار آنان به نقد و تحلیل نشستند.
 
کارگاه شعر آهنگ دیگر دوشنبه هر هفته، ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه در حوزه هنری استان بوشهر واقع در کنار میدان ساعت ابتدای خیابان شهید رئیس‌علی دلواری میزبان شاعران و ادب دوستان است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید