خارگ نیوز: معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سال تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از ۱۵ شهریور ماه، به صورت ترکیبی از آموزش حضوری و الکترونیکی آغاز خواهد شد.
به گزارش خارگ نیوز؛ علی خاکی صدیق روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: اعلام بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از ۱۵ شهریور ماه که روز گذشته توسط رییس جمهوری مطرح شد، پیشنهاد وزارت علوم بود.
وی با اشاره به نحوه آموزش در دانشگاه ها از ۱۵ شهریور ماه، گفت: کلاس های آموزشی ترکیبی از حضوری و الکترونیکی خواهد بود و بعید است گزینه حضور دانشجویان همه مقاطع تحصیلی در دانشگاه محقق شود.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: در این زمینه فقط بخشی از دانشجویان در دانشگاه حضور می یابند که تصمیم گیری در این خصوص بر عهده دانشگاه است.
خاکی صدیق درباره آمادگی دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان از ۱۵ شهریور ماه، تاکید کرد: همیشه در بدو شروع ترم تحصیلی این انعطاف برای زمان آغاز به کار دانشگاه ها وجود داشت؛ شاید دانشگاهی قبل از ۱۵ شهریور و دانشگاه دیگری بعد از این تاریخ به استقبال سال تحصیلی برود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها هیچ موقع هم زمان با هم سال تحصیلی را آغاز نکرده اند.
به گزارش ایرنا، رییس جمهوری روز گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر از بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از شهریور ماه داد و تاکید کرد که خوابگاه و کلاس خلوت برای ما اصل است. پیش از سخنان رییس جمهوری، وزارت علوم برنامه های خود را در این راستا تدوین کرده بود که در صورت اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا آغاز سال تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ کلاس ها به صورت حضوری و الکترونیکی برگزار می شود.
نحوه برگزاری کلاس ها و اینکه کدام درس ها در زمره آموزش های الکترونیکی یا حضوری قرار گیرند بر عهده دانشگاه ها گذاشته شده است.
از زمان شیوع ویروس کرونا، دانشگاه های کشور هم از قابلیت آموزش الکترونیک برای تکمیل ترم تحصیلی جاری استفاده کردند. این ترم تحصیلی همچنان ادامه دارد و امتحانات پایان ترم هنوز آغاز نشده است.
چگونگی بازگشایی مدارس و دانشگاهها از شهریور
برگزاری حضوری و الکترونیکی کلاسهای دانشگاهها از ۱۵ شهریور/ تدابیر وزارت بهداشتمعاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره بازگشایی مدارس، دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی از ۱۵ شهریور ماه، گفت: پروتکلهای بهداشتی مربوط به این موارد تدوین شده و وزارت بهداشت بر روی اجرای آنها نظارت دارد.
مهندس محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، درباره پروتکلهای بهداشتی مدارس و دانشگاهها که طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است از ۱۵ شهریور ماه بازگشایی شوند، گفت: در زمینه برگزاری کلاسها اعم از دانشجویی یا دانشآموزی، پروتکل مروبطه با همکاری متولیان مربوطه یعنی با همکاران وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش برای دانشگاهها و مدارس تهیه شده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی شده که به محض بازگشایی مدارس و دانشگاهها، این پروتکلهای بهداشتی نیز اجرا شود، افزود: این پروتکلها عمدتا بر روی محورهای مربوط به رعایت بهداشت فردی، فاصلهگذاری اجتماعی، گندزدایی میز و نیمکتها و ... است. از آنجایی که باید فاصلهگذاری انجام شود، این احتمال وجود دارد که تشکیل کلاسها به صورت شیفتی باشد و تعداد کمتری از افراد را در یک کلاس قرار گیرند.
فرهادی ادامه داد: زیرا کلاسی که ۳۰ نفره بوده و قرار است که در این شرایط با ۱۵ نفر برگزار شود یا باید تعداد کلاسها افزایش یابد و یا ساعت کار به صورت شیفتی مشخص شود که مدیریت این موارد با آموزش و پرورش است و مدتهاست بر روی این موضوع در حال کار کردن هستند. شاید هم برگزاری کلاسها به صورت تلفیق حضوری و الکترونیکی باشد که همه این موارد در جلسات آتی با آموزش و پرورش نهایی میشود. نظارت بر اجرای همه این موارد هم برعهده وزارت بهداشت و هم بر عهده وزارت آموزش و پرورش است.
فرهادی درباره وضعیت بازگشایی خوابگاههای دانشجویی نیز گفت: برای خوابگاههای دانشجویی نیز پروتکلهای مجزایی را تحت عنوان پروتکلهای خوابگاهی تدوین کردهایم. البته توصیه ما این است که تا حد ممکن از خوابگاهها استفاده نشود و شرایطی ایجاد شود که دانشجو در شهر خودش کلاسها را ادامه دهد. البته طبیعتا حضور برخی افراد و دانشجویان در خوابگاهها لاجرم است که در این زمینه نیز پروتکلهای بهداشتی مربوط به آن را اعلام کردهایم و در سایت مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بارگذاری شدهاند.