عضو حقوقدان شورای نگهبان سلیقهای عمل کردن در شورای نگهبان را رد کرد و گفت: در شورای نگهبان بر اساس مستندات و قانون عمل می شود و از اساس این حرفها صحیح و درست نیست و طبق اسناد و گزارشهای مستند نظر میدهیم.
عضو حقوقدان شورای نگهبان سلیقهای عمل کردن در شورای نگهبان را رد کرد و گفت: در شورای نگهبان بر اساس مستندات و قانون عمل می شود و از اساس این حرفها صحیح و درست نیست و طبق اسناد و گزارشهای مستند نظر میدهیم.
عباسعلی کدخدایی در نشست با نمایندگان تشکلهای دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: سابقه حضور بنده در دانشگاه و دانشکده حقوق دانشگاه تهران 40 ساله است و به نوعی هر روز در دانشگاه حضور دارم و انشاءالله تا زمانی حیات داشته باشم از دانشگاه جدا نخواهم شد.
وی با اشاره به پاسخگویی 13 ساله خود در جایگاه سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: از ابتدا در رشته حقوق تحصیل کردم و تاکنون در این حوزه فعالیت داشتهام و واقعیت امر از اقتصاد چیزی نمیدانم و در این زمینه ادعایی هم ندارم.
کدخدایی به تفاوتها و کارکرد شورای نگهبان با مجلس و دولت اشاره کرد و افزود: اینکه شورای نگهبان هم طراز مجلس و دولت قرار میدهید درست نیست، ما وقتی پرونده و یا موضوعی به شورای نگهبان ارجاع داده میشود، افراد مختلف را دعوت میکنیم، میآیند و میروند و در نهایت نظر کارشناسی را میدهیم، پس شورای نگهبان یک نفر نیست.
وی خاطرنشان کرد: در بحث تأیید صلاحیتها و پرونده مربوط به نمایندگان مجلس هم اینگونه است، پرونده که میآید اینجا من که فرد را نمیشناسم و پرونده را میخوانم، پرونده فلانی را نگاه میکنیم، من نظر مثبت میدهم، شاید بغل دستی رأی منفی دهد، مجموع آرا سبب می شود در باره کل پرونده نظر دهیم، آنجا رأیگیری می شود و شورای نگهبان یک نفر نیست.
کدخدایی به موضوع تایید صلاحیتها اشاره کرد و ادامه داد: توانایی نمایندگان مجلس اینکه چه کاری باید انجام بدهند یا انجام ندهند، این اسمش شایستگی است، اینکه میگویند فلان نماینده توانمند نیست و کاری برای حوزه انتخابیه اش انجام نداده، در قانون نیست، پس در قانون در باره شایستگی افراد هیچ مطلبی نیامده است، ابزاری هم نداریم که شایستگی ها را احراز کند.
عضو هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام شایستگیها را لحاظ کرده اما در قانون نداریم این خلأ برای احراز شایستگی، نتیجهاش سوالهای فراوان دانشجویان میشود.
کدخدایی با بیان اینکه سیاستهای کلی انتخابات اعلام شده است، گفت: هنوز نتوانستهایم در مجلس قانون جامع برای انتخابات داشته باشیم؛ به هر حال بزرگترین کنش اجتماعی و سیاسی کشور ما انتخابات است و باید لوازم انتخابات کارآمد را داشته باشیم.
وی یکی از ابزار کارآمدی انتخابات را احزاب دانست و گفت: برخی احزاب شب انتخابات میآیند و فردی را معرفی میکنند و بعد از انتخابات میگویند، خداحافظ و میروند و در اینجا دیگر نه حزب و نه کاندیدای معرفی شده پاسخگو نیستند، پس نبود احزاب خلأ بود که باید دیده شود و ما باید در چارچوب احزاب فعالیت داشته باشیم.
عضو هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به موضوع خرید و فروش رأی گریزی زد و گفت: هر جا گزارش مستندی باشد، ابطال میکنیم، در استانهای مختلف در تهران، اطراف تهران و استان های جنوبی صندوق ابطال کردیم و یا رأی افرادی را ابطال کردیم و یا حوزه انتخابیهای را ابطال کردیم و در مجموع خرید و فروش رأی جرم است و ضمن ابطال رأی قوه قضائیه برخورد میکند.
کدخدایی گفت: پروتکل ما قانون انتخابات است، نمیتوانیم از قانون انتخابات عدول کنیم بلکه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم، مقام معظم رهبری همواره بر رعایت قانون تاکید دارند و ماهم به دوستان نظارتی در سراسر کشور قانون را تاکید میکنیم.
وی سلیقهای عمل کردن در شورای نگهبان را رد کرد و افزود: در شورای نگهبان بر اساس مستندات و قانون عمل می شود و از اساس این حرفها صحیح و درست نیست و طبق اسناد و گزارشهای مستند نظر میدهیم.
کدخدایی با تاکید بر اینکه در بررسی صلاحیتها باید همه چیز شفاف و طبق قانون باشد، یادآور شد: گاهی میدانیم که فردی خلاف دارد، اما سندی نداریم، ما باید مستند حرف بزنیم و دلایل داشته باشیم، ما پروندهها را میبینیم، گاهی فردی که شما مخالف او هستید، صلاحیتش تایید میشود و گاهی هم فردی که شما موافقش هستید، صلاحیتش رد میشود.
وی افزود: شورای نگهبان کسی را تایید کرده و در مجلس اعتبارنامهاش رد میشود، نمیشود، بگویید، شورای نگهبان به وظیفهاش عمل نکرده است، اعضای شورای نگهبان که معصوم نیستند، ممکن است که من هم خطا کنم، قانون راه گذاشته و اگر من تخلفی کردم، شکایت کنند، اما باید مستند باشد.
کدخدایی تصریح کرد: لیست 30 نفرهای را آوردند، که افراد شورای نگهبان پول گرفتهاند و آنها را تایید صلاحیت کردند و فردی هم مرتب توئیت میزد که شورای نگهبان پول میگیرد و من گفتم، یک مورد را بیاورید و من قبول میکنم، رفت که رفت و هنوز نیامده، به مدعی العموم نامه زدم و گفتم اگر درست میگوید، برخورد کنید و اگر حرفش درست نیست با او برخورد کنید ولی متأسفانه اقدام خاصی انجام نگرفت، از این حرفها زیاد میزدند./تسنیم