کد خبر : ۶۸,۳۷۷
۱ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۴۶
رونمایی از کتاب جدید احمد ضابطی جهرمی و اعلام برنامه های پنجمین روز جشنواره و معرفی داوران دو بخش از جشنواره سینما حقیقت از جمله خبرهای این رویداد سینمای مستند است.
امروز جمعه اول دی ماه، کتاب جدید احمد ضابطی جهرمی نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه در خانه جشنواره رونمایی می‌شود.
 
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، در پنجمین روز از هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» ۴۹ فیلم اکران می‌شود و ۲ کارگاه و ۲ نشست هم برگزار خواهد شد. همچنین آیین رونمایی از کتاب جدید احمد ضابطی جهرمی برپا خواهد شد.
 
در روز اول دی‌ماه در سالن‌های مختلف پردیس سینمایی چارسو و سالن سینماتوگراف موزه سینما از ساعت ۱۱ صبح اکران فیلم‌ها آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۴ اکران‌ها ادامه خواهد داشت.
 
سالن ۱ پردیس چارسو
 
در روز اول دی‌ماه مستند بلند «راز عیسی» به کارگردانی آبتین شمیلی در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۳ تا ۱۵ نمایش داده می‌شود. از ساعت ۱۵ تا ۱۷ هم مستند «پرونده تمرد من» به کارگردانی مسعود دهنوی در بخش مسابقه ملی اکران خواهد شد. مستند بلند «ستار الکلاسیکو» به کارگردانی هادی شریعتی در بخش مسابقه ملی و بین‌الملل از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ نمایش داده می‌شود. در این سالن مستند بلند «عیدوک» به کارگردانی امیر عسکری در بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ و مستند بلند «زیبا، لذیذ، مبتذل» به کارگردانی امیررضا جوادی از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ در بخش مسابقه ملی اکران خواهند شد.
 
سالن ۲ پردیس چارسو
 
سالن ۲ پردیس سینمایی چارسو در روز جمعه اول دی‌ماه آذر میزبان ۱۰ فیلم خواهد بود. مستندهای ‌بلند «تصرف فراموش شده: جیم کرو به هائیتی می رود» اثر آلن مارتین محصول آمریکا در بخش مسابقه بین‌الملل از ساعت ۱۱ تا ۱۳، مستندهای ‌بلند «مکان‌های روح» اثر حمیده عیسی محصول قطر و «Guapo'y» اثر سوفیا پائولی تورنه محصول آرژانتین و پاراگوئه در بخش مسابقه بین‌الملل از ساعت ۱۳ تا ۱۵، مستند بلند «زمزمه‌ درون» اثر لوک لورنتزن محصول آمریکا در بخش مسابقه بین‌الملل از ساعت ۱۵ تا ۱۷، مستند «حافظه سینما: فیلمی درباره فرناندو مندز لیته» اثر موسیس سلاما محصول کشور اسپانیا در بخش پرتره و مستند کوتاه «دو خانه جاسمین» اثر اینکا آخته محصول فنلاند در بخش مسابقه بین‌الملل از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰، مستند «دو بار استعمار» اثر لین آلونا محصول مشترک دانمارک، گرینلند و کانادا در بخش نمایش‌های ویژه و مستند کوتاه «ریمانا واسی: خانه داستان‌ها» اثر خیمنا مالاگا سابوگال و پیوتر تورلژ محصول پرو در بخش مسابقه بین‌الملل از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ و مستند «مادر همه دروغ‌ها» اثر اسماء المدیر محصول مراکش و مستند کوتاه «یخچال گریان» اثر لوتز استاوتنر محصول آلمان در بخش نمایش‌های ویژه از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ اکران خواهد شد.
 
سالن ۳ پردیس چارسو
 
اکران فیلم‌ها در پنجمین روز جشنواره در سالن ۳ پردیس سینمایی چارسو مستند بلند «بی قرار» به کارگردانی محمدعلی فارسی در بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی از ساعت ۱۳ تا ۱۵، مستند بلند «احمد» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی در بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی از ساعت ۱۵ تا ۱۷، مستند بلند «پدگر» به کارگردانی محمدرضا خوش فرمان در بخش مسابقه ملی و بین‌الملل از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰، مستند بلند «آخرین کوسه نهنگ» به کارگردانی رامتین بالف در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ و مستند بلند «آوار» به کارگردانی عبدالخالق طاهری در بخش مسابقه ملی در سالن ۳ پردیس چارسو اکران خواهند شد.
 
سالن ۴ پردیس چارسو
 
سالن ۴ پردیس چارسو در پنجمین روز جشنواره از ساعت ۲۰ تا ۲۲ میزبان اکران مستند «محرمانه - دوحه» ساخته محمدحسن یادگاری در بخش نمایش‌های ویژه خواهد بود. مستند «تذکره» به کارگردانی حامد سعادت هم در بخش نمایش‌های ویژه از ساعت ۲۲ تا ۲۴ اکران می‌شود.
 
همچنین نشست «حمایت از تولید فیلم مستند در حوزه جمعیت و خانواده» با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و بنیاد ۱۵ خرداد از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار خواهد شد. کارگاه «اخلاق در سینمای مستند» هانا پولاک از ساعت ۱۳ تا ۱۵ و نشست «وطن شرقی در سینمای مستند» از پنل ویژه غزه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در این سالن برگزار خواهد شد.
 
از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در سالن ۴ پردیس چارسو آیین رونمایی از کتاب جدید احمد ضابطی جهرمی برگزار خواهد شد.
 
سالن ۵ چارسو
 
مستندهای نیمه‌بلند «هولاین در ایران» به کارگردانی هادی آفریده و «داریک» به کارگردانی سید علی غمخواری در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۳ تا ۱۵ نمایش داده می‌شود. مستندهای کوتاه «ترانه‌های رود» به کارگردانی مهدی رخشانی و «سگ خور» به کارگردانی مشترک فتح‌الله امیری و نیما عسگری در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۵ تا ۱۷ اکران خواهد شد. در سالن ۵ چارسو همچنین مستندهای «اُ-۳۲۴» به کارگردانی مهدی حاجی یوسف و «سال‌های سرخ» به کارگردانی میلاد محمدی در بخش جایزه شهید آوینی از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ اکران می‌شود. سه مستند کوتاه «پورزال» به کارگردانی مشترک احسان فرخی فرد و ماریا ماوتی، «ناخدا» به کارگردانی علی ارکیان و «سقف سنگی» به کارگردانی رویا ربانی در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ اکران می‌شود. دو مستند نیمه‌بلند «مایکا» به کارگردانی محمدهادی نعمت اللهی و «کنج» به کارگردانی اردوان زینی سوق هم در بخش مسابقه ملی از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ اکران می‌شود.
 
سالن ۶ چارسو
 
در در سالن ۶ پردیس سینمایی چارسو سه مستند کوتاه «معشوق من کویر» به کارگردانی محسن عسکری زاده، «اقرار» به کارگردانی مصطفی صبوری و «حبیب الله» به کارگردانی عدنان زندی در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۳ تا ۱۵ به نمایش در می‌آیند. سه مستند کوتاه «محمد قاضی به روایت گوستاو دوره» به کارگردانی حنیف شهپر راد، «گیریشمن» به کارگردانی پژمان مظاهری پور و «دختر کوه نور» به کارگردانی جابر بادیاد از ساعت ۱۵ تا ۱۷ نمایش داده می‌شود. همچنین از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ مستندهای «می‌مات» به کارگردانی محمدعلی رخشانی و «سر به هوا» به کارگردانی سید مسعود امامی در بخش جایزه شهید آوینی اکران خواهد شد. مستندهای نیمه‌بلند «مهدکودک» به کارگردانی حانیه یوسفیان و «همنوایی عاشقانه» به کارگردانی آذر مهرابی هم از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ در بخش مسابقه ملی نمایش داده می‌شود. مستندهای نیمه‌بلند «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی و «اسلحه مادری» به کارگردانی سیده زهرا موسوی ازغندی در بخش مسابقه ملی از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ اکران خواهد شد.
 
سالن سینماتوگراف موزه سینما
 
مستند «آر ۲۱ نامی مستعار برای همبستگی» ساخته مهند یعقوبی محصول فلسطین، بلژیک و قطر در بخش نمایش‌های ویژه و غزه از ساعت ۱۶ تا ۱۸، مستند بلند «تکثیر در اسارت» به کارگردانی مهدی ایمانی شهمیری در بخش مسابقه ملی از ساعت ۱۸ تا ۲۰ و مستند بلند «قوی دل» به کارگردانی علی فراهانی صدر در بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی از ساعت ۲۰ تا ۲۲ اکران خواهد شد.
 
میلیوشا آیتوگانووا، سلیمان سیسه و رضا میرکریمی، داوران مستند بلند مسابقه بین‌الملل هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «سینماحقیقت» معرفی شدند.
 
میلیوشا آیتوگانووا فیلمساز مستقل، متولد ۱۹۶۳ تاتارستان، استاد دانشگاه، مدیر جشنواره بین‌المللی سینمای مسلمان کازان و دانش‌آموخته روزنامه‌نگاری از دانشگاه ایالتی کازان است. دارای نشان وزارت فرهنگ جمهوری تاتارستان برای دستاوردهای فرهنگی، دانشیار گروه رسانه‌های تصویری دانشگاه فدرال کازان، رئیس بخش کارگردانی فیلم و تلویزیون در موسسه فرهنگی دولتی کازان، سردبیر و مجری برنامه‌های جوانان در رادیو تاتارستان، نایب رئیس پخش تلویزیون و رادیو دولتی تاتارستان در کارنامه او دیده می‌شود. 
 
سلیمان سیسه مستندساز، متولد ۱۹۴۰ باماکو، مالی و دانش‌آموخته دانشگاه وگیک مسکو است. ساخت «دختر جوان» اولین فیلم بلند داستانی کشور مالی به زبان بامبارا، «روشنایی»، «متاسفم قدیس» و «چشم طوفان» در کارنامه او دیده می‌شود. از دستاوردهای این مستندساز می‌توان به جایزه هیات داوران کن ۱۹۸۷ برای «روشنایی»، جایزه کالسکه طلایی هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن فرانسه، بنیانگذار و رئیس اتحادیه سازندگان و کارآفرینان فیلم و سمعی بصری آفریقای غربی اشاره کرد. 
 
رضا میرکریمی کارگردان، تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس متولد ۱۳۴۵ تهران و دانش‌آموخته گرافیک است. ساخت فیلم‌های «اینجا چراغی روشن است»، «خیلی دور خیلی نزدیک»، «به همین سادگی»، «یک حبه قند»، «قصر شیرین» و «نگهبان شب» در کارنامه میرکریمی دیده می‌شود. دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸، عضو هیات داوران جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی مختلف از جمله جشنواره بین‌المللی فیلم تفلیس، جشنواره بین‌المللی فیلم ایروان، جشنواره بین‌المللی سینمای مسلمانان کازان، سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو، ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم دیدار تاجیکستان، بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان و پانزدهمین دوره جشنواره فیلم تبریز از دستاوردهای این هنرمند به شمار می‌رود. 
 
هانا پولاک، جیمز لانگلی و مهرداد اسکویی، داوران ۲ بخش بین‌الملل جشنواره «سینماحقیقت» معرفی شدند.
 
هانا پولاک، جیمز لانگلی و مهرداد اسکویی به‌عنوان داوران بخش کوتاه و نیمه بلند مسابقه بین‌الملل هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» معرفی شدند. 
 
هانا پولاک کارگردان و تهیه‌کننده، متولد ۱۹۶۷ در لهستان است، از مستندهای برجسته او می‌توان به مستندهای «فرشتگان سنجار»، «مهندس‌های نابالغ»، «فردایی بهتر»، «نبرد ورشو»، «چهره بی‌خانمانی»، «کودکان لنینگرادسکی» اشاره کرد. پولاک همچنین نامزد اسکار و جایزه امی برای «کودکان لنینگرادسکی» و موفق به دریافت جایزه بهترین مستند از جشنواره فیلم کراکو برای «تصنیف ایستگاه راه‌آهن» شد. 
 
جیمز لانگلی عکاس و مستندساز متولد ۱۹۷۲ یوجین، ایالت اورگن آمریکا، دانش‌آموخته زبان و ادبیات روسی از دانشگاه وسلین آمریکا و وگیک مسکو است. او برنده جایزه اسکار فیلمسازان دانشجو برای مستند «پرترهای از پسری با یک سگ»، نامزد اسکار بهترین فیلم مستند سال ۲۰۰۷ برای مستند «عراق تکه‌تکه شده»، برنده جایزه هیات داوران برای بهترین کارگردانی مستند، فیلمبرداری وتدوین از جشنواره فیلم ساندنس برای مستند «عراق تکه‌تکه شده» و نامزد دریافت اسکار بهترین مستند کوتاه سال ۲۰۰۸ برای «مادر ساری» را در کارنامه کاری خود دارد. 
 
مهرداد اسکویی مستندساز، عکاس و پژوهشگر متولد ۱۳۴۸ در تهران، دانش‌آموخته کارگردانی سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. از آثار او می‌توان به «سایه‌های بی‌خورشید»، «رویاهای دم صبح»، «آخرین روزهای زمستان»، «روزهای بی‌تقویم»، «دماغ به سبک ایرانی»، «مریم جزیره هنگام»، «از پس برقع» اشاره کرد. عضو هیات موسس موسسه انسان‌شناسی و فرهنگ، سفیر فرهنگی بخش انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد، عضو کمیته تخصصی سینمای مستند فرهنگستان هنر ایران، عضو گروه داوری بیش از ۱۶۲ جشنواره معتبر فیلم و عکس، کسب عنوان چهره فرهنگی سال جهان از سوی نهاد فرهنگی پرنس کالوس هلند در سال ۲۰۱۰، کسب جایزه بزرگ نانوک برای بهترین فیلم مستند سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند انسان‌شناسی ژان روش، پاریس، فرانسه برای مستند «سایه‌های بی‌خورشید»، کسب جایزه بهترین فیلم مستند بلند از هیات داوارن هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم راه ابریشم شیان چین برای «سایه‌های بی‌خورشید»، کسب جایزه شاخ نقره‌ای برای بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند از شصت‌مین جشنواره بین‌الملی فیلم کراکو، لهستان برای «سایه‌های بی‌خورشید» از دست‌آوردهای این مستندساز به شمار می‌رود. 
 
هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۲۷ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو درحال برگزاری‌ است.
 
انتهای پیام
 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید