کارگردان نمایش «کُهته» از جزیره خارک که در بخش تازههای چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد گفت: امیدوارم مدیر یک تماشاخانه در جشنواره این اثر را ببیند و بتوانیم اجرای عمومی در تهران داشته باشیم.
حسین اسدی در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایرنا، با یادآوری این که کُهته در زبان دشتستان جنوب به معنای خون مردگی است گفت: این نمایش برداشتی از رومئو و ژولیت است و به ماجرای اختلافات دو خاندان بزرگ بوشهر میپردازد. این دو خاندان در جزیره خارک زندگی می کنند و با هم سر جنگ دارند. تا این که پسر و دختر عاشق هم میشوند و اتفاقاتی میافتد.
وی این نمایش را یک تراژدی عاشقانه خواند و توضیح داد: در سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر هم با نمایش آبگوشت زهرماری حضور داشتم. امسال اثر ما به بخش تازهها راه یافته که یک تجربه جدید است. این نمایش را فقط برای جشنواره تولید کردیم و تا حالا اجرای عمومی نداشتهایم.
مردم جزیره بیشتر کمدی دوست دارند
اسدی که ساکن جزیره خارک است درباره اوضاع تئاتر در این جزیره بیان کرد: جمع هنرمندان تئاتری جزیره بین ۳۵ تا ۴۰ نفر است. ما تنها گروه ثبت شده کشوری در جزیره هستیم. یک گروه دیگر هم هستند که کارهای کمدی انجام می دهند. جمعیت بومیهای جزیره حدود ۵ هزار نفر است. در خارک ما مخاطبان کمی داریم. چون مردم کارهای درام و تراژدی را پسند نمیکنند و بیشتر کمدی دوست دارند.
اسدی درباره توقعش از جشنواره گفت: دوست داریم این کار دیده شود. در بخش مرور کارهایی حضور دارند که قبلا اجرای عموم داشتند. این تجربه خیلی به آنها کمک میکند. چون کار کاملا پخته شده و شرایطش با ما متفاوت است. امیدواریم بعد جشنواره اجرای عمومی هم داشته باشیم. بعد از اجرای «آبگوشت زهرماری» در سنگلج اجرای عمومی رفتیم و بوشهری های مقیم تهران خوب استقبال کردند.
وی افزود: این نمایش یک کهنگی خاصی دارد و مخاطب را به دهه ۴۰ می برد.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است