کد خبر : ۷۰,۵۷۱
۲۹ بهمن ۱۴۰۲ ۱۳:۲۶
با توجه به در پیش بودن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مروری بر ادوار مختلف انتخابات مجلس در استان همدان خواهیم داشت تا بدانیم در گذشته وضعیت مشارکت به چه صورت بوده است.
طی ۱۱ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در همدان، بیشترین میان مشارکت مردم استان مربوط به دوره پنجم با ۷۳.۲۲ درصد و کمترین میزان مربوط به دوره یازدهم با ۴۴.۷ درصد بوده است.
 
میزان مشارکت همدانی‌ها در دوره اول انتخابات مجلس ۵۸.۵، دوره دوم ۶۹.۴۵، دوره سوم ۶۳.۵۹، دوره چهارم ۶۰.۹۷، دوره پنجم ۷۳.۲۲، دوره ششم ۶۸.۷۳، دوره هفتم ۵۱.۸، دوره هشتم ۵۶.۸، دوره نهم ۶۴.۵، دوره دهم ۵۸.۸ و دوره یازدهم ۴۴.۷ بوده است.
 
نمایندگان دوره نخست مجلس: علی آقامحمدی و سیدهاشم حمیدی از حوزه انتخابیه همدان، اسماعیل معزی و مرتضی کتیرایی از حوزه انتخابیه ملایر، سیدکاظم اکرمی از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمدباقر محی‌الدین انواری از حوزه انتخابیه رزن، فتحعلی صاحب‌الزمانی و علی حمزه‌ای از حوزه انتخابیه اسدآباد، محمدعلی حیدری و احمد زمانیان از حوزه انتخابیه نهاوند و سیدمصطفی کیانی از حوزه انتخابیه تویسرکان نماینده به مجلس راه یافتند.
 
احمد زمانیان نماینده مردم نهاوند در دوره نخست مجلس بود که بعد از شهادت محمدعلی حیدری در تیرماه سال ۶۰ در واقعه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، راهی مجلس شد.
 
علی حمزه‌ای نماینده مردم اسدآباد در دوره نخست مجلس بود که در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۶۱ به مجلس راه یافت تا کرسی خالی فتحعلی صاحب‌الزمانی را پر کند که در آبان ۶۰ در سانحه رانندگی درگذشته بود.
 
نمایندگان دوره دوم مجلس: سیدهاشم حمیدی و علی آقامحمدی از حوزه انتخابیه همدان، محمدصالح احمدوند و مهدی شاملومحمودی از حوزه انتخابیه ملایر، علی مثبت(فاضل همدانی) از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، ابوالفضل رحمانی‌اصل از حوزه انتخابیه رزن، محمدباقر بهرامی از حوزه انتخابیه اسدآباد، احمد زمانیان از حوزه انتخابیه نهاوند و غلامحسین رهبرپور از حوزه انتخابیه تویسرکان راهی بهارستان شدند.
 
نمایندگان دوره سوم مجلس: علی‌آقامحمدی و غلامحسین آقائی از حوزه انتخابیه همدان،  سید کاظم میرولد و عبدالله نوروزی از حوزه انتخابیه ملایر، علی مثبت(فاضل همدانی) از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، احمد رهبری از حوزه انتخابیه رزن، ذبیح‌الله صفایی از حوزه انتخابیه اسدآباد، احمد زمانیان از حوزه انتخابیه نهاوند و نادر کاووسی از حوزه انتخابیه تویسرکان به مجلس راه یافتند.
 
نمایندگان دوره چهارم مجلس: سیدجلال ساداتیان و احمد حبیبیان از حوزه انتخابیه همدان، عبدالله نوروزی و سیدکاظم میرولد از حوزه انتخابیه ملایر، علی یعقوبی از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه رزن، محمدباقر بهرامی از حوزه انتخابیه اسدآباد، احمد زمانیان از حوزه انتخابیه نهاوند و سیدمحمد نقبائی از حوزه انتخابیه تویسرکان به مجلس راه یافتند.
 
نمایندگان دوره پنجم مجلس: حمیدرضا حاجی‌بابایی و مرضیه حدیدچی از حوزه انتخابیه همدان، حسن‌رضا زمانی‌فر و الهه راستگو از حوزه انتخابیه ملایر، علی یعقوبی از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه رزن، ذبیح‌الله صفایی از حوزه انتخابیه اسدآباد، محمدرضا علی‌حسینی از حوزه انتخابیه نهاوند و مرتضی فضلعلی از حوزه انتخابیه تویسرکان به بهارستان راه یافتند.
 
نمایندگان دوره ششم مجلس: حسین لقمانیان و حمیدرضا حاجی‌بابایی از حوزه انتخابیه همدان، حمد کاظمی و بیژن شهبازخانی از حوزه انتخابیه ملایر، رضا طلایی‌نیک از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمد پیران از حوزه انتخابیه رزن، ذبیح‌الله صفایی از حوزه انتخابیه اسدآباد، محمدرضا علی‌حسینی از حوزه انتخابیه نهاوند و محسن ترکاشوند از حوزه انتخابیه تویسرکان راهی بهارستان شدند.
 
نمایندگان دوره هفتم مجلس: مرتضی فضلعلی و حمیدرضا حاجی‌بابایی از حوزه انتخابیه همدان، بیژن شهبازخانی و حسن زمانی از حوزه انتخابیه ملایر، رضا طلایی‌نیک از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه رزن، محمدباقر بهرامی از حوزه انتخابیه اسدآباد، محمدتقی کاویانی‌پور از حوزه انتخابیه نهاوند و مرتضی فضلعلی از حوزه انتخابیه تویسرکان به مجلس راه یافتند.
 
نمایندگان دوره هشتم مجلس: حمیدرضا حاجی‌بابایی و سیدمحمدکاظم حجازی از حوزه انتخابیه همدان، حسن ونایی و امین‌حسین رحیمی از حوزه انتخابیه ملایر، عیسی جعفری از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه رزن، اکبر رنجبرزاده از حوزه انتخابیه اسدآباد، مهدی سنایی از حوزه انتخابیه نهاوند و شهریار طاهرپور از حوزه انتخابیه تویسرکان راهی بهارستان شدند.
 
نمایندگان دوره نهم مجلس: امیر خجسته و ابراهیم کارخانه از حوزه انتخابیه همدان، علی‌نعمت چهاردولی و احمد آریایی‌نژاد از حوزه انتخابیه ملایر، محمدعلی پورمختار از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، عطاءالله سلطانی‌صبور از حوزه انتخابیه رزن، بهروز نعمتی از حوزه انتخابیه اسدآباد، مهدی سنایی از حوزه انتخابیه نهاوند و محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان راهی مجلس شدند.
 
نمایندگان دوره دهم مجلس: حمیدرضا حاجی‌بابایی و امیر خجسته از حوزه انتخابیه همدان، احد آزادیخواه و محمد کاظمی از حوزه انتخابیه ملایر، محمدعلی پورمختار از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، حسن لطفی از حوزه انتخابیه رزن، اکبر رنجبرزاده از حوزه انتخابیه اسدآباد،حسن بهرام‌نیا از حوزه انتخابیه نهاوند و محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان به مجلس راه یافتند.
 
نمایندگان دوره یازدهم مجلس: احمدحسین فلاحی و حمیدرضا حاجی‌بابایی از حوزه انتخابیه همدان، هادی بیگی‌نژاد و احد آزادیخواه از حوزه انتخابیه ملایر، عیسی جعفری و فتح‌الله توسلی از حوزه انتخابیه بهار و کبودرهنگ، حسن لطفی از حوزه انتخابیه رزن، کیومرث سرمدی‌واله از حوزه انتخابیه اسدآباد، علیرضا شهبازی از حوزه انتخابیه نهاوند و محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان راهی بهارستان شدند.
 
فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در دوره یازدهم بود که در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۱۴۰۰ به مجلس راه یافت تا کرسی خالی عیسی جعفری را پر کند که در تیرماه ۹۹ به علت ابتلا به کرونا درگذشت.
 
در بین نمایندگان فوق در ادوار مختلف مجلس، محمدمهدی مفتح، نماینده مردم تویسرکان با سابقه‌ترین نماینده مجلس یازدهم محسوب می‌شود، او با حضور در مجالس چهارم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم و دهم در مجموع ۲۴ سال از عمر ۶۳ ساله‌اش را در عرصه پارلمانی سپری کرده و مجلس یازدهم، هفتمین مجلسی است که به آن راه پیدا کرده و او را باید از این منظر، رکوردار دانست.
 
در این میان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، نماینده فعلی همدان که در ادوار پنجم، ششم، هفتم، هشتم و دهم نماینده مردم همدان بوده است، در مجلس یازدهم هم برای بار ششم به سمت نمایندگی رسید.
 
طی ۱۱ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تنها دو زن شامل الهه راستگو از حوزه انتخابیه ملایر در مجلس پنجم و مرحومه مرضیه حدیدچی(دباغ) در همان دوره از حوزه انتخابیه همدان و فامنین به بهارستان راه یافتند همچنین حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده همدان در سال ۸۸ برای تصدی پست وزارت آموزش و پرورش و مهدی سنایی نماینده نهاوند برای تصدی پست سفیر ایران در روسیه استعفا کردند.
 
به گزارش ایسنا، جمعیت فعلی استان همدان یک میلیون و ۸۰۸ هزار و ۶۱۸ نفر و دارای ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است به طوریکه حوزه‌های انتخابیه در همدان و فامنین دو نماینده، ملایر دو نماینده، بهار و کبودراهنگ یک نماینده، رزن و درگزین یک نماینده، اسدآباد یک نماینده، تویسرکان یک نماینده و نهاوند یک نماینده دارد.
 
۵۲۳ داوطلب در استان همدان برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کردند که ۳۹۱ نفر تأیید شدند که نسبت به ۱۱ دوره گذشته بی‌سابقه بوده است. لازم به ذکر است که ۱۱۲ نفر در حوزه انتخابیه همدان و فامنین، ۷۰ نفر در ملایر، ۶۴ نفر در بهار و کبودراهنگ، ۴۱ نفر در رزن، ۴۰ نفر در نهاوند، ۳۷ نفر در تویسرکان و ۲۷ نفر در اسدآباد ۲۷ تأیید صلاحیت شدند.
 
دوازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و نمایندگان استان همدان در دوره دوازدهم راهی بهارستان می‌شوند تا نامشان را در میان نمایندگان ادوار مختلف به ثبت برسانند.
 
انتهای پیام
 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید