مدیرعامل سازمان انتقال خون بر لزوم حفظ ارز ترجیحی این سازمان به منظور ادامه برنامههای در حال اجرا جهت افزایش ضریب امنیت خونهای اهدایی تاکید کرد.
دکتر مصطفی جمالی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به درخواستهای بودجهای و نیروی انسانی سازمان انتقال خون از دولت آتی گفت: ملزومات و دستگاههای مورد نیاز سازمان انتقال خون با ارز ترجیحی تهیه میشود. سازمان انتقال خون نسبت به تامین ارز ترجیحی و قطع آن احساس نگرانی میکند.
وی با بیان اینکه آزمایشهای متعددی با هدف ارتقاء ضریب امنیت خونهای اهدایی انجام میشود، خاطرنشان کرد: آزمایشهایی مانند «غربالگری آنتیبادی» و «نوکلیئک اسید» با هدف افزایش ضریب ایمنی خونها انجام میشود؛ اگر ارز ترجیحی سازمان انتقال خون قطع شود آزمایشهای «غربالگری آنتیبادی» و «نوکلیئک اسید» دچار مشکل آسیب میشود. نه تنها آزمایشها دچار آسیب میشوند بلکه سیستم اتوماسیون که در مراکز استانی مستقر است نیز آسیب میبینند. من از مسئولان درخواست میکنم که ارز ترجیحی سازمان انتقال خون حفظ شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به بودجه ریالی این سازمان گفت: بودجه ریالی سازمان انقال خون محدود است. اگرچه بودجه سازمان انتقال خون با ارز ترجیحی تخصیص یافته اما از منظر بودجهای در مضیقه قرار داریم. اگر ارز با قیمت ۲۸هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار سازمان انتقال خون قرارگیرد، فعالیتهای این سازمان به طور قطع متوقف میشود. بنابراین لازم است ارز ترجیحی یا معادل ریالی آن در اختیار سازمان انتقال خون قرار گیرد.
جمالی ادامه داد: بودجه تخصیص یافته سازمان انتقال خون حدود ۱.۲ همت است، اما برآوردها بیانگر این است که به ۱.۵ همت بودجه نیاز داریم. در حال حاضر با منابع فعلی سازمان انتقال خون را به زحمت مدیریت میکنیم. اگر ارز ترجیحی حذف شود، نیاز ریالی سازمان باید متناسب با قیمت ارز محاسبه شود و شاید در چنین شرایطی به بودجه ۷ همتی نیاز داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به مصوبه شورای عالی خون درباره بانک HLA نیز گفت: اجباری درباره تامین HLA در مصوبه شورای عالی خون وجود ندارد اما این مصوبه سازمان را مجاز به تامین ۱۰۰هزار واحد HLA کرده است. سازمان انتقال خون نتوانسته است بودجه بانک HLA را تامین کند و به همین دلیل نتوانستیم به عدد مدنظر شورای عالی خون دست یابیم و از این موضوع دلخور هستیم. سازمان انتقال خون توانسته است تمام شرایط فنی و استاندارد لازم به منظور بانک HLA را تامین کند؛ تامین اعتبار این بانک جزو مطالبات سازمان انتقال خون به حساب میآید.
وی ادامه داد: بانک HLA جزو برنامههای هفتم توسعه به حساب میآید، اما بودجهای برای آن در نظر گرفته نشده است. امیدواریم بودجه مورد نیاز سازمان انتقال خون برای ایجاد بانک HLA در بودجه سال آتی لحاظ شود؛ چرا که سازمان انتقال خون برمبنای برنامه هفتم توسعه موظف است در این مسیر گام بردارد.
گفتنی است؛ آنتیژنهای لکوسیت انسانی (Human Leukocyte Antigen) انواع مختلف دارند و در پیوند اعضاء و پیوند سلولهای بنیادی خونساز نقش دارند. در این پیوند، شرط اصلی گرفتن پیوند، یکسان بودن وضعیت ژنهای HLA در فرد گیرنده و دهنده میباشد.
انتهای پیام
∎