کد خبر : ۷۲,۹۱۱
۲۵ تیر ۱۴۰۳ ۱۲:۱۰
یک استاد جامعه‌شناسی فرهنگی گفت: ضرورت دارد نگاه فرهنگی مردم را به مساله جوانی جمعیت تغییر دهیم.
فرهاد طهماسبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جوانی جمعیت یکی از برنامه‌های توسعه‌ای همه کشورهاست حتی در چین سیاست تک فرزندی کنار گذاشته شده است.
 
وی با بیان اینکه برای ادامه حیات و بقای جامعه احتیاج به تجدید نسل است، اضافه کرد: یکی از ابعاد این قضیه مسئله توسعه کشورهاست؛ البته بقای جامعه مسائل اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی و فرهنگی را نیز شامل می‌شود.
 
این کارشناس جامعه‌شناسی فرهنگی با تاکید براینکه نرخ رشد جمعیت نباید کاهش پیدا کند، تصریح کرد: در بحث جوانی جمعیت، مشوق‌هایی که ارائه می‌دهیم باید سهل‌الوصول باشند و در اختیار نسل جوان قرار گیرند چرا که پایه جوانی جمعیت هر کشوری ازدواج است؛ هم‌اکنون جوانان برای ازدواج با مشکل شغل و مسکن مواجه هستند و حتی برای اجاره مسکن، هزینه رهن و اجاره‌بها را نمی‌توانند تامین کنند.
 
تغییر نگاه فرهنگی مردم به مساله جوانی جمعیت
 
از تجربیات کشورهای توسعه یافته بهره ببریم
 
طهماسبی با بیان اینکه باید از تجربیات سایر کشورها نظیر آلمان که یکی از کشورهای توسعه یافته جهان محسوب می‌شود بهره ببریم، ادامه داد: در این کشور به عنوان نمونه شهرداری‌ها خانه‌سازی می‌کند و آن را با قیمت معقول به جامعه اجاره می‌دهند.
 
وی با اشاره به اینکه باید روی مسئله مسکن و اشتغال جوانان حمایت‌های مالی صورت گیرد، گفت: افزایش وام ازدواج کار خوبی است، اما آیا بانک‌ها همکاری دارند؛ متاسفانه بانک‌ها به علت عدم تخصیص اعتبار همکاری لازم را زوج‌های جوان ندارند.
 
این مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان عنوان کرد: باید جامعه را به سمت رشد جمعیت و جوانی سوق دهیم و ترغیب کنیم؛ از طرفی برنامه‌هایی که می‌خواهیم اجرایی کنیم سهل‌الوصول باشد؛ بنا به فرموده مقام معظم رهبری که روی مسئله ازدواج آسان تاکید دارند، باید مسئولین کمک کنند و جوانان را حمایت کنند، تا ازدواج آسانی داشته باشند.
 
طهماسبی افزود: در جامعه ما ازدواج آسان تا چقدر نهادینه شده است؟ متاسفانه هزینه‌های ازدواج برای جوانان امروزی سرسام‌آور بوده بطوریکه حداقل برای تشکیل یک خانواده نیم میلیارد تومان نیاز است.
 
تغییر نگاه فرهنگی مردم به مساله جوانی جمعیت
 
برای نسل جوان اجرای راحت سیاست‌های جوانی جمعیت ضروری است
 
وی با تاکید براینکه برای نسل جوان اجرای راحت سیاست‌های جوانی جمعیت ضروری است، اضافه کرد: باید نهادهایی تشکیل شود که به مراسم ازدواج آسان جوانان کمک کنند به عنوان مثال جوانی که می‌خواهد ازدواج کند برای اجاره یک سالن که جشن خود را برگزار کند و هیچ کنترلی روی قیمت تالارها نیست باید پول هنگفتی را پرداخت کند؛ سود تا ۲۰ درصد فعالیت اقتصادی حلال است اما برخی از تالاردارها حتی تا سود ۵۰ درصد نیز قانع نیستند و روی آنها نظارتی وجود ندارد که این هزینه‌ها چگونه محاسبه می‌شود و فلسلفه دریافت ورودی‌ چیست؟
 
این دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی با بیان اینکه جوانی و رشد جمعیت سیاست درستی است اما نحوه چگونگی اجرای آن مهم است و باید به درستی اجرا شود، خاطرنشان کرد: رشد جمعیت در لرستانی که به استان سنتی معروف هست زیر یک درصد است و این رقم در کل کشور ۱.۴ درصد است؛ چنانچه روند فرزندآوری کاهش پیدا کند در سال ۱۴۳۰ مجبور به وارد کردن نیروی کار و مولد به کشور خواهیم بود.
 
طهماسبی بیان کرد: اکنون سه میلیون بیکار به عنوان آمار رسمی در کشور وجود دارد که بین ۸۰ تا یکصد هزار نفر در لرستان هستند و امیدی به ایجاد اشتغال برای آنان نیست؛ در آینده کشور نیاز به نیروی کار و مولد دارد و برای برون‌رفت از این مساله باید جمعیت افزایش پیدا کند؛ البته چگونه سوق دادن جامعه به سمت فرزندآوری بسیار مهم است؛ چگونگی اجرای این سیاست بسیار مهم است که سیاست‌های تشویقی و تسهیلی چقدر می‌تواند موثر باشد.
 
وی یادآور شد: در بحث جوانی جمعیت انگیزش‌ها و نظام تعلیم و تربیت برای جمعیتی که اضافه می‌شود را باید بررسی کنیم و فقط و فقط به مسائل معیشتی اکتفا نکنیم.
 
تغییر نگاه فرهنگی مردم به مساله جوانی جمعیت
 
باید روی تربیت فرزندانمان حساس باشیم
 
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه فرزند امروزی خیلی با فرزند نسل قبل متفاوت است و اکثر آنها در شبکه‌ها و فضای مجازی هستند در نتیجه باید روی تربیت آنها حساس باشیم که چقدر ارزش‌ها و هنجارهای جامعه در ذهن و عمل این افراد نهادینه است و این یک مسئله برای جوانی جمعیت محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در بحث جوانی جمعیت تنها پرداخت وام قرض الحسنه برای فرزندآوری کافی نیست بلکه باید همه عوامل دست به دست هم دهند تا جوانی و رشد جمعیت اتفاق بیفتد.
 
طهماسبی با تاکید براینکه جوانی جمعیت یکی از برنامه‌های زندگی ما ایرانیان باشد تا بتوانیم به مسائلی که در آینده پدید می‌آید فائق شویم، گفت: اگر از مساله جوانی جمعیت غافل شویم مجبوریم در آینده نیروی کار را از خارج کشور وارد کنیم، هم‌اکنون اروپا با مسئله مهاجرپذیر بودن و پذیرش افراد غیر اروپایی به عنوان نیروی کار مواجه است.
 
استاد جامعه‌شناسی فرهنگی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی در شناخت جامعه و  ایجاد انگیزه در مردم نقش اساسی دارند و باید مردم را کمک کنند تا نگاه فرهنگی آنان به مسئله جوانی جمعیت تغییر کند، یادآور شد: این انقلاب مدیون شخصیت ساده‌زیستی همچون امام خمینی (ره) است که مثل مردم عادی زندگی می‌کرد؛ مسئولین نیز الگوی مردم هستند و چنانچه می‌خواهیم سیاست‌های کشور تحقق پیدا کند باید مانند مردم و امام ساده زیست باشند.
 
انتهای پیام
 
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید