«فرآیند فعالیتهای هنری و جنس هنر خلاقانه، آفرینش و بازآفرینی است و درونمایۀ هنر، عقل و عرف و علم است و حکمت در آن نهفته است و به ارزشهای جامعه نیز توجه میشود، با کنارهم قرار گرفتن همه اینها یک اثر هنری ارائه میشود.»
این بخشی از صحبتهای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در آئین اختتامیۀ سی و ششمین جشنوارۀ ملی تئاتر استان اصفهان است.
سید مهدی سیدیننیا، در این آئین که چهارشنبه (۲۳ آبان ماه) در سیتیسنتر اصفهان برگزار شد، با اشاره به تعبیری از رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص هنر نمایش اظهار کرد: به گفته ایشان «هنر تئاتر میتواند ظرفیتها، احساسات و عواطف بشری را ارائه دهد.» این مقدمۀ دو خواستۀ من از هنرمندان است؛ هنر نمایش به جهت زندهبودنِ آن بسیار تأثیرگذار است و تأثیر آن بیشتر از فیلم و هنرهای دیگر است.
او ادامه داد: لازم به ذکر است که بهخصوص هنرمندان اصفهان با کمبودهایی همچون سالن اجرا، پلاتو و پشتیبانی مالی همچنان در صحنه حضور دارند. کار نمایش به این صورت است که اگر گاهی بخواهیم به موضوعی بپردازیم به یک واقعه توجه کرده و آن را بازنمایی میکنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: به جهت اینکه فرآیند فعالیتهای هنری و جنس هنر خلاقانه، آفرینش و بازآفرینی است و درونمایه هنر، عقل و عرف و علم است و حکمت در آن نهفته است و به ارزشهای جامعه نیز توجه میشود و با کنارهم قرار گرفتن همه اینها یک اثر هنری ارائه میشود.
سیدیننیا افزود: خواستۀ من از هنرمندان این است که با کمک آنها بتوانیم پاسخ بسیاری از مسائلی که در گفتگوها، آکادمیها و دانشگاهها پاسخی برای آن پیدا نکردهاند را با زبان هنر بیان کنیم و این هدایتگری، نشاندهندۀ جامعهای خواهد بود که به سمت تمدن سازی رو به حرکت است.
همچنین خداداد خدام، یکی از داوران سی و ششمین جشنوارۀ ملی تئاتر استان اصفهان نیز بیان کرد: ازجمله ویژگیهای مثبت سی و ششمین جشنوارۀ ملی تئاتر استان اصفهان میتوان به حضور پررنگ هنرمندان و جوانان تئاتر شهرستان و همچنین حضور بانوان در بخش بازیگری اشاره کرد. بازی درخشان بانوان در این دوره از جشنواره به قدری زیبا و شایستۀ تحسین بود که داوری در این یخش برای داوران بسیار دشوار بود و درواقع باید چنین گفت که همه بازیگران خانم مستحق دریافت جایزه هستند.
او افزود: نباید کارکرد جشنوارهها را تا حد زیادی بزرگنمایی کرد، بلکه جشنوارهها باید در جایگاه خودشان دیده شوند و هنرمندان تصور نکنند که تنها راه معرفی، جشنوارهها است. جشنوارهها یکی از راهها برای رقابت، سنجیده شدن آثار ازنظر فنی و نقد و جستجوی معایب است و تمام سعی ما در سی و ششمین جشنوارۀ ملی تئاتر استان اصفهان یک داوری سالم، پاک و فارغ از هرگونه شائبه و در نظر گرفتن حق بود. لازم به ذکر است که در این جشنواره حضور خردسالان و کودکان نیز بسیار چشمگیر و شگفتانگیز بود.