یک خریدار ژاپنی در آستانه تحریمهای آمریکا آنچه به نظر میرسد آخرین محموله خریداری شده نفت ایران برای تحویل در اوایل اکتبر پیش از آغاز تحریمهای آمریکا است را بارگیری کرد.
نرمافزار جریان تجارت "اس اند پی گلوبال پلاتس" نشان میدهد نفتکش یوفوسان که از نوع VLCC است قرار است پس از اینکه نفت ایران را در عسلویه و جزیره خارک و همچنین نفت الاحمدی در کویت را بارگیری کرد، سوم اکتبر به ژاپن برسد.
یک منبع کشتیرانی اظهار کرد: این نفتکش پس از اینکه نفت ایران را بارگیری کرده اوایل اکتبر به ژاپن میرسد.
واردات نفت ژاپن از ایران در اکتبر همزمان با تلاش دولت این کشور برای دریافت معافیت از تحریمهای آمریکا به منظور امکان ادامه واردات نفت ایران صورت میگیرد، در حالی که سایر پالایشگاهها در خصوص وارداتشان خود تصمیم خواهند گرفت.
انتظار میرود پالایشگاههای ژاپنی به دلیل اینکه تحریمهای آمریکا از پنجم نوامبر به اجرا گذاشته میشود تمامی مبادلات نفت ایران را تا پایان دوم نوامبر تسویه کنند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در هشتم نوامبر خروج از توافق هستهای با ایران را اعلام و تحریمهایی که از ژانویه سال ۲۰۱۶ در راستای برجام معلق شده بودند را بازگرداند.
عرضه جایگزین
با نزدیک شدن تحریمهای آمریکا، پالایشگاههای ژاپنی، واردات نفت از خاورمیانه و نقاط دیگر را افزایش دادهاند. برخی از پالایشگاههای ژاپنی واردات کمتر از ایران را با خرید بالاتر از قطر جبران کردهاند. خریداران ژاپنی نفت ایران نفت ابوظبی، بحرین و آمریکا را در میان منابع جایگزین برای گریدهای متوسط و سنگین ایران میبینند.
یک خریدار ژاپنی دیگر نفت ایران نیز اظهار کرد عربستان سعودی، کویت و عراق از جمله تامینکنندگان جایگزین برای نفت ایران هستند.
افزایش واردات نفت ایران در آستانه تحریمها
واردات نفت ژاپن از ایران در ژوییه برای سومین ماه متوالی بر مبنای سال به سال افزایش یافت، زیرا پالایشگاههای ژاپنی تلاش کردند پیش از اینکه تحریمهای آمریکا در نوامبر اجرایی شوند محمولههای نفت بیشتری از ایران خریداری کنند.
با افزایش خرید در ماههای مه، ژوئن و ژوییه، افت واردات نفت ایران از سوی ژاپن از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک درصد رسید، در حالی که واردات نفت ژاپن از ایران درفاصله ژانویه تا آوریل ۱۳ درصد کاهش داشت.
ژاپن در فاصله ژانویه تا ژوییه به طور میانگین ۱۶۵ هزار و ۳۴۳ بشکه در روز نفت ایران را در مقایسه با ۱۵۳ هزار و ۷۴ بشکه در روز در فاصله ژانویه تا آوریل وارد کرد.