کد خبر : ۷۵,۴۳۳
۲۸ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۱۵
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از تولد ۱۲۳۶ نوزاد نارس در سطح دانشگاه های استان در سال گذشته خبر داد.
دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از این تعداد ۱۴۲ نفر دو قلو بوده اند.
 
وی با اشاره به روز جهانی تولد نوزاد نارس بیان کرد: طرح غربالگری نوزادان نارس برای شناسایی رتینوپاتی (آسیب شبکیه) در راستای ارتقای سلامت نوازدان در دانشگاه انجام می شود.
 
دلشاد با بیان اینکه در روز جهانی نوزاد نارس امسال به رتینوپاتی نارسی به طور ویژه توجه شده است، خاطرنشان کرد: طرح غربالگری نوزادان نارس به‌منظور پیشگیری از مشکلات بینایی و نابینایی در نوزادانی اجرا می‌شود که به دلیل زایمان زودرس در معرض خطر رتینوپاتی قرار دارند.
 
وی خاطرنشان کرد: این طرح با همکاری بین معاونت بهداشتی، معاونت درمان و کلینیک تخصصی ROP (Retinopathy of Prematurity) اجرا شده و آموزش‌های لازم نیز به تیم‌های درمانی و مراقبان سلامت ارائه می شود.
 
دلشاد اظهار کرد: در این طرح غربالگری، نوزادان نارس زیر ۳۴ هفته و وزن تولد زیر ۲۰۰۰ گرم در بیمارستان‌های استان تحت بررسی قرار می‌گیرند و در صورت نیاز به کلینیک تخصصی ارجاع داده می‌شوند. همچنین، آموزش‌های لازم برای مراقبت و پیگیری درمان به والدین این نوزادان ارائه می‌شود تا درک درستی از اهمیت پیگیری این بیماری داشته باشند و با رعایت نکات مراقبتی از مشکلات بعدی جلوگیری کنند. هدف اصلی این طرح، شناسایی زودهنگام مشکلات شبکیه برای کاهش خطرات بینایی و نابینایی در آینده است.
 
به گفته این مسئول، رتینوپاتی یا مشکلات عروق شبکیه چشم نوزادان نارس، بیماری است که به دلیل تکمیل نشدن رشد عروق شبکیه در نوزادان نارس رخ می‌دهد. این مشکل می‌تواند منجر به انواع مختلفی از اختلالات بینایی، از جمله نقص‌های جزئی، اختلالات شدید، و حتی جدا شدن شبکیه و نابینایی مطلق شود.
 
دلشاد تأکید کرد: پیگیری و غربالگری این بیماری در اوایل زندگی نوزادان نارس ضروری است، زیرا درمان و پیشگیری از عوارض در این دوران می‌تواند از کوری و مشکلات بینایی در آینده جلوگیری کند. سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه یادآوری کرد: روز جهانی نوزاد نارس امسال با عنوان «مراقبت بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید.» نام گذاری شده است.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید