با تداوم سرما، ابتلا به بیماریهای تنفسی افزایش یافته و عبور از این چالش و قطع زنجیره انتقال بیماری نیازمند همراهی دانشآموزان، والدین، معلمان، مدیران مدارس و ... است.
با تداوم سرما، شیوع بیماریهای تنفسی نیز به اوج خود میرسد. این بیماریها از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کروناویروس میتوانند برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا از جمله گروههای خطرناک مانند کودکان و سالمندان هستند، وخیم و خطرناک باشند.
حضور دانشآموزان در مدارس و محیطهای پرجمعیت مانند مدارس، افزایش خطر انتقال بیماریهای تنفسی را به شدت افزایش میدهد و در این شرایط، مراقبت و پیشگیری از این بیماریها در مدارس امری بسیار حیاتی و ضروری است.
برای پیشگیری از انتقال بیماریها، از توصیههای بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستشوی دستها به طور منظم، پرهیز از تماس نزدیک با افراد مبتلا و استفاده از آنتیباکتریالها و ضدعفونی کنندهها در محیطهای عمومی میتوان استفاده کرد.
علاوه بر این، واکسیناسیون علیه بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و کروناویروس نیز بسیار حیاتی است و باید به صورت منظم و به موقع انجام شود.
توجه به این موارد و اجرای دقیق و صحیح آنها در مدارس و محیطهای پرجمعیت، میتواند به کاهش شیوع بیماریهای تنفسی و حفظ سلامتی جامعه کمک شایانی نماید. بهخصوص در زمانی که ویروس کروناویروس هنوز هم در جامعه وجود دارد، این اقدامات اهمیت بیشتری پیدا میکنند.
عدم مراقبت بیماری را گسترش میدهد
یکی از معلمان دوره ابتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با ورود فصل سرما و بازگشت دانشآموزان به مدارس، افزایش موارد بیماریهای تنفسی امری نگرانکننده است. محیطهای پرجمعیت مانند مدارس، منجر به انتقال بیماریها میشود و بنابراین لزوم مراقبت و پیشگیری از این بیماریها بسیار حیاتی است.
فاطمه حیاتی با بیان اینکه باید اقدامات لازم برای پیشگیری از انتقال بیماریها در مدارس انجام شود افزود: برای پیشگیری از انتقال بیماریها، باید توصیههای بهداشتی مد نظر قرار گیرد و خانوادهها فرزندان بیمار خود را به مدرسه نفرستند.
وی با بیان اینکه حضور دانشآموزان بیمار در مدرسه باعث انتقال سریع این بیماری میشود از والدین دانشآموزان خواست که مسائل بهداشتی را رعایت کنند و در صورت مشاهد علائم بیماری، ضمن هماهنگی با مدرسه، فرزند خود را در منزل نگه دارند و آموزش از راه دور برای چند روز انجام شود.
نگرانی والدین از بیماری فرزندان
یکی از اولیای دانشآموزان به خبرنگار مهر گفت: ما به عنوان اولیای دانشآموزان بسیار نگران افزایش موارد بیماریهای تنفسی در مدارس هستیم. این بیماریها میتوانند به سرعت انتقال پیدا کنند و برای دانشآموزان و خانوادههایشان خطرناک باشند.
آرش عربزاده اضافه کرد: ما مراقبتهای لازم را از فرزندان خود داریم و موارد پیشگیری را رعایت میکنیم و در صورتی که فرزندان مبتلا به بیماری شد، قطعاً او را به مدرسه نمیفرستیم و از دیگر والدین نیز همین انتظار داریم.
وی با تاکید بر اینکه برای کاهش موارد بیماری نیاز است که همه والدین مراقبتهای لازم را داشته باشند افزود: با انجام این اقدامات، میتوانیم از افزایش موارد بیماریهای تنفسی در مدارس جلوگیری کرده و سلامتی جامعه را حفظ کنیم.
افزایش موارد بیماری در استان بوشهر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر به شیوع بیماریهای تنفسی در این استان اشاره کرد و گفت: سرمای هوا باعث افزایش بیماریهای تنفسی در استان بوشهر شده است.
اکنون فصل اوج بیماریهای تنفس فوقانی است و بیماری آنفولانزای H1N1 و سرماخوردگی و کرونا را میبینیم و تعداد بیماران بستری و کودان مبتلا افزایش یافته استقاسم برجوییفرد با اشاره به افزایش سرما در سطح استان اظهار کرد: اکنون فصل اوج بیماریهای تنفس فوقانی است و بیماری آنفولانزای H1N1 و سرماخوردگی و کرونا را میبینیم و تعداد بیماران بستری و کودان مبتلا افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در فصل کرونا مردم با مراقبتها در این زمینه آشنا شدند، افزود: کودکانی که علائم بیماری مثل تب، سرفه، آبریزش و… دارند میتواند دیگران را نیز مبتلا کند که باید پیشگیری در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: این کودک در خانه بماند تا آسیب به دیگر افراد وارد نشود و خانوادهها در صورت وجود علائم بیماری در فرزندان از فرستادن آنها به مدرسه خودداری کنند تا زنجیره انتقال بیماری قطع شود.
وی تاکید کرد: مدیران مدارس و معلمان نیز باید این موضوع را مد نظر قرار دهند و اگر کسی که دارای علامت بیماری است به خانواده او اطلاع دهند تا مراقبت مناسب صورت گرفته و پیشگیری لازم انجام شود.
امید میرود که با همراهی دانشآموزان، والدین، معلمان، مدیران مدارس و دیگر افراد مرتبط، زمینه برای قطع زنجیره انتقال بیماریهای تنفسی در سطح جامعه و بهویژه مدارس فراهم شود.