معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خرمآباد با بیان اینکه آسیبهای هر محله با محله دیگر متفاوت است، گفت: سمنها تلاش کنند تا ساکنان مناطق حاشیهای و کمتر برخوردار، مطالبهگر، نگهبان و حامی محله خود باشند.
مریم پورسرتیپ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سمنها حد واسط بین دولت و مردم بوده و مراکزی غیرانتفاعی، غیردولتی و کاملا مردمی هستند.
وی اضافه کرد: به موجب دستورالعملی که سمنها دارند آنها نباید دنبال سود، نفع و عایداتی باشند بلکه باید انعکاس دهنده خواستهها و مشکلات مردم باشند چراکه نقش مطالبهگری از طرف مردم دارند؛ ازطرفی باید عملکرد مسئولین را نیز انعکاس دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خرمآباد گفت: سمنها باید به دنبال ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی باشند.
پورسرتیپ بیان کرد: سمنها بازوان توانمند دولت محسوب میشوند و برخی برنامههای دولت که ظرفیت اجرا ندارند به سازمانهای مردم نهاد واگذار میشوند و آنها در سطح محلات و نقاط هدف براساس حضور میدانی که در دل مردم دارند اقداماتی را اجرایی میکنند.
وی گفت: سمنها شناخت کافی از محلات کمتر برخوردار دارند و آسیبهای هر محله را میشناسند و این آسیبها در هر محله با محله دیگر متفاوت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خرمآباد اظهار کرد: سمنها فقط به دنبال توزیع پک معیشتی حمایتهای مالی نباشند بلکه به دنبال فرهنگسازی بوده و کنترل آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق و خودکشی را در کنار برنامههای تصمیمساز دولت داشته باشند.
پورسرتیپ با بیان اینکه سمنها تلاش کنند تا ساکنان مناطق حاشیهای و کمتر برخوردار، مطالبهگر، نگهبان و حامی محله خود باشند، گفت: هماکنون ۳۰ سمن در شهرستان داریم که تنها ۱۰ مورد آنها فعال هستند و عمده آنها به دنبال توزیع پک معیشتی و حمایتهای مالی هستند.
وی گفت: برخی از سمنها برای کنترل حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه آسیبدیدگان از طلاق با آموزش و پرورش وعلوم پزشکی لرستان همکاری دارند که انتظار میرود مابقی سمنها نیز به مقولاتی از این دست ورود پیدا کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خرمآباد در ادامه به نقش موثر سمنها در توسعه اشاره کرد و افزود: سازمانهای مردم نهاد میتوانند مسیر توسعه را با آموزشهای فرهنگی که دارند تسهیل و بین مردم و مسئولین تعامل ایجاد کنند.
پورسرتیپ گفت: سمنها باید موضوعات را اولویتبندی و بر اساس اولویتها به آنها بپردازند؛ موضوعاتی همچون تیراندازی در مراسم عروسی و عزا که منجر به فوت، قتل و صدمه به اطرافیان میشود.
وی تاکید کرد: سمنها کمپینهای فرهنگی تشکیل دهند و به دنبال شبکهسازی باشند و تخصصیتر و گروهی کار کنند و از پراکنده کاری بپرهیزند چرا که شبکهسازی اثربخشی بیشتری دارد.
انتهای پیام