کد خبر : ۸,۲۵۲
۷ مرداد ۱۳۹۹ ۱۳:۵۳
امام محمدباقر (ع) پایه‌گذار انقلاب فرهنگی در تاریخ اسلام است
خارگ نیوز: نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: امام محمدباقر (ع) احیاگر فرهنگ اصیل اسلامی و پایه‌گذار انقلاب فرهنگی در تاریخ اسلام است.
به گزارش خارگ نیوز، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح سه‌شنبه در جمع خبرنگاران ضمن تسلیت سالروز شهادت پنجمین پیشوای شیعیان به مردم ولایتمدار ایران و مسلمان موحد جهان اسلام، اظهار داشت: امام باقر (ع) در همه عرصه‌های جهادی، نظامی (در کربلا)، جهاد فرهنگی و جهاد سیاسی با عملکردی آسمانی موجب نجات اسلام و گسترش فرهنگ اسلامی شد.
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر بیان کرد: امام محمدباقر (ع) آغازگر دفاع فرهنگی در مقابل تهاجم نرم فرهنگی و سیاسی در جهان اسلام است.
 
نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بوشهر بابیان اینکه مکتب امام صادق (ع) مولود مدرسه آسمانی امام باقر (ع) است، گفت: امام باقر (ع) در کودکی در جبهه کربلا و در جوانی در جبهه مقاومت فرهنگی و در میان‌سالی، امامت جبهه اسلام ناب محمدی (ص) را به عهده داشت.
 
رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه استان بوشهر افزود: امام باقر (ع) از نهضت‌های اسلامی دفاع نمود و خود پیشگام مبارزه همه‌جانبه با جبهه استکبار بود.
 
مؤلف کتب حوزوی بابیان این مطلب خاطرنشان کرد: نورانیت، عظمت علمی، اخلاقی و رفتاری پنجمین پیشوای شیعیان حضرت امام محمد بن علی بن الحسین (ع) زبانزد خاص و عام است و لقب این امام همام در کتاب آسمانی «تورات» به عنوان مردی از نسل پیامبر خاتم (ص) که عظمت الهی‌اش هویداست آمده است. و همچنین نام او مشمول درود و سلام پیامبر خدا سیدالمرسلین حضرت محمد مصطفی (ص) است و جابر بن عبدالله انصاری پیام‌آور آن سلام بود.
 
وی با اشاره به اینکه پنجمین امام شیعیان معدن حلم و بردباری است، اظهار کرد: امام باقر (ع) نماد آسمانی علم و دانش الهی است و بدین جهت ملقب به «باقرالعلوم» گردید.
 
مدرس درس اخلاق مدرسه علمیه الزهرا (س) بوشهر عنوان کرد: پنجمین پیشوای شیعیان فرمودند اسلام بر پنج پایه «نماز، زکات، حج، روزه و ولایت اهل بیت (ع)» بنا شده است و ولایت مهم‌تر است، زیرا ولایت کلید آن‌ها و شخص والی راهنما و هدایتگر آن‌ها است.
 
قبولی اعمال در گرو ولایت اهل بیت رسول‌الله (ص) است
 
آیت‌الله صفایی بوشهری بابیان این مطلب که قبولی اعمال در گرو ولایت اهل بیت نبی مکرم اسلام (ص) است، گفت: مطابق کلام آل الله در متون کتاب اسلامی و تاریخی بیان‌شده است که بدانید اگر شخصی هر شب تا صبح نماز گزارد و هرروز روزه بدارد و همه ثروتش را به فقرا صدقه دهد و تمام عمرش به حج رود، اما ولایت ولی خدا را نشناسد تا ولایتش را بپذیرد و اعمالش را به راهنمایی و هدایت او انجام دهد، هیچ حق ثواب و پاداش برای او بر خداوند نیست و او از اهل ایمان نیز به شما نمی‌رود.
 
سرچشمه علم اهل بیت (ع)
 
وی تبیین دین و برقراری حکومت بر اساس هدایت‌های معصومین (ع) به عنوان دو وظیفه همه امامان آل عصمت (ع) است، خاطرنشان کرد: پسر چهارمین پیشوای شیعیان حضرت امام محمدباقر (ع) می‌فرماید خداوند علمی دارد که هیچ‌کس از آن آگاه نیست و درام الکتاب و نزد خداست و علمی دیگر نیز دارد که فرشتگان مقرب و پیامبران عظام به آن آگاهند که ما نیز آن را می‌دانیم و سرچشمه علم ما اهل بیت (ع) علم خداوند است و دانش خود را از حکمت او گرفته‌ایم و از گفتار شخصی راستگو شنیده‌ایم؛ پس اگر از ما پیروی کنید، هدایت خواهید شد.
 
سنجش اقسام ظلم در ترازوی الهی
 
امام جمعه بوشهر با اشاره به اینکه ظلم و ستم موجب تاریکی در آخرت است، گفت: پدر ششمین پیشوای شیعیان می‌فرماید ظلم و ستم بر سه قسم است؛ ظلم و ستمی که خداوند آن را نمی‌بخشد شرک به خداوند است. و نیز ظلم و ستمی که خداوند آن را می‌بخشد ظلمی است که انسان در ارتباط بین خود و خدا مرتکب می‌شود. و همچنین ظلم و ستمی که خداوند آن را وا نمی‌گذارد ظلم به حقوق مردم است. و بدانید آنکه دنیا را برای آخرت ترک کند و آخرت را برای دنیا واگذارد از ما نیست.
 
فواید صله‌رحم
 
نویسنده کتاب چهارده‌جلدی انوارالهدی در ادامه اظهار کرد: صله‌رحم و ارتباط خانوادگی اعمال را تصفیه و پاک، اموال را فراوان، و بلا را دفع، حساب را آسان و مرگ را به تأخیر می‌اندازد.
 
شناسنامه اجتماعی پنجمین امام شیعیان
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر یادآور شد: امام محمد بن علی (ع) ملقب به «باقرالعلوم» در روز جمعه اول ماه رجب سال پنجاه‌وهفت هجری قمری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود و ایشان تنها امامی است که بعد از امام حسن (ع) و امام حسین (ع) از طرف پدر و مادر به خاندان علوی و فاطمی نسبت دارد. و پدر بزرگوارش حضرت زین‌العابدین امام سجاد (ع) و مادر گرامی «فاطمه» دختر پارسای امام حسن مجتبی (ع) است. و همچنین نیز امام محمدباقر (ع) بعد از شهادت پدر بزرگوار خود، در سال نودوچهار هجری قمری، در سی‌وهفت‌سالگی به امامت رسید و دوران امامت پنجمین پیشوای شیعیان مصادف با اواخر دوران حکومت امویان و معاصر با پنج حاکم اموی به ترتیب (ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک، هشام بن عبدالملک بود. و نیز مدت امامت ایشان بیست سال به طول انجامید.
 
امام جمعه بوشهر با اشاره به اینکه امام باقر (ع) در دوران قبل از امامت خود، رنج‌ها و سختی‌های بسیاری را تحمل کرد، گفت: این امام همام در چهارسالگی در واقعه کربلا حضور داشت و همراه پدر و دیگر بازماندگان آن قیام الهی، اسیر شد و بعدازآن نیز شاهد تمامی مصائب و شداید جانکاهی بود که بر پیکر دین و امامت الهی آن وارد می‌گردید.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید