کد خبر : ۹۳۹
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۲۰:۴۹
اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در جریان سفر خود به جزیره خارگ و حضور در شرکت نفت فلات قاره ایران مسایل فراروی صنعت نفت و گاز را در حوزه خلیج فارس مورد بررسی قرار دادند.
دراین نشست حمایت از متخصصان داخلی،توسعه با استفاده از توان نیروهای داخلی، مصون سازی بیشتر برای جزیره خارگ، فراهم سازی امکان ذخیره سازی نفت در کشور، افزایش قدرت رقابت پذیری نفت برای فروش در بازارهای جهانی و افزایش ضریب بازیافت میدان های نفتی از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه اقتصاد کشور وابسته به نفت است تردیدی وجود ندارد که زندگی 80 میلیون نفر ایرانی از محل درآمدهای نفتی اداره شود.

عدل هاشمی پور افزود:برای مصون سازی و استفاده بهینه از این ظرفیت باید افزون بر تولید و صادرات نفت برنامه ریزی و تدبیر برای ذخیره سازی آن نیز انجام شود.

وی اضافه کرد: همچنین در راستای پدافند غیر عامل باید سکوهای دیگری برای صادرات نفت کشور در مواقع ضروری در نظر گرفت.

نماینده مردم شهرستان‌های کهگیلویه،بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی گفت:باید حوزه های صادرات نفت را بعنوان سرمایه ارزشمند ملی تقسیم بندی کرد تا صادرات آن در شرایط بحرانی با تهدید همراه نشود.

وی اضافه کرد: در این راستا باید نقشه راهی برای توسعه جزیره خارگ و تاسیسات مستقر در آن فراهم شود.

هاشمی پور ادامه داد: همچنین با حمایت جدی از نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت از رفتن آنان به کشورهای حوزه خلیج فارس برای درآمد زایی بیشتر جلوگیری شود.

یکی دیگر از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: تجربه تحریم های گذشته باید در شرایط کنونی بکار گرفته شود تا در صورت اعمال تحریم های جدید کمتر دچار مشکل شویم.

جلال مرادی افزود: باید به سمتی برویم که حداقل کشور برای 2 ماه توان ذخیره سازی نفت تولیدی خود را داشته و در بازار فروش قدرت رقابت بیشتری داشته باشد.

وی ادامه داد: خارگ با وجود اینکه بیش از 90 درصد نفت خام کشور را صادر می کند آسیب پذیری بالایی دارد.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی افزود:با این حال باید با پرهیز از ادعای مصونیت داشتن خارگ به واقعیت ها نگریست و متناسب با آن تصمیم گیری و نقشه راه مشخص کرد.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی در شرایط کنونی با استفاده از راهکارها و تکنولوژی های جدید باید با جدیت دنبال شود.

فریدون حسنوند افزود: میانگین ضریب بازیافتی میدان های نفتی جزیره خارگ 16 درصد است و موضوع سرمایه گذاری در این مجموعه ها با استفاده از توان داخلی بعنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر به شمار می رود.

وی ادامه داد: در مقطعی دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل بود ولی امروز جنگ

به مناطق استراتژیکی همانند جزیره خارگ کشیده شده است.

حسنوند تاکید کرد: چنانچه قرار است دفاع مقدس اقتصادی را شروع کنیم جزیره خارگ بهترین نقطه برای آغاز این مهم است.

وی گفت: همان طور که هشت سال دفاع مقدس با وجود بمباران های پی در پی پرچم ایران همچنان در این منطقه برافراشته بود اکنون نیز باید این رویه با تدبیر و درایت دنبال شود.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: این کمیسیون آمادگی تامین اعتبار مورد نیاز حوزه نفت و گاز را دارد.

رییس هیات مدیره شرکت نفت فلات قاره نیز گفت: در ارتباط با فعالیت ناوگان دکل های حفاری سال گذشته تمام دکل های خارجی از منطقه ترخیص شدند.

زریز گودرزی افزود: در زمان حاضر به دلیل نبود دکل های حفاری داخلی برای آب های کم عمق تنها یک دکل خارجی در این بخش در خلیج فارس فعالیت دارد.

وی اظهار کرد: در این راستا برای ساخت دکل ویژه حفاری آب های کم عمق با برخی از شرکت های توانمند داخلی رایزنی لازم صورت گرفته است.

گودرزی گفت: برای تحقق افزایش ضریب برداشت از میدان های نفتی رسالت و رشادت پروژه تزریق آب تعریف شده است.

وی ادامه داد: برای افزایش ضریب برداشت میدان های نفتی در زمان حاضر تزریق آب به چاه ها به میزان 440 بشکه آب در روز انجام می شود.

گودرزی اضافه کرد: همچنین برای تعمیر و نگهداشت دوره ای تاسیسات سه میلیارد دلار اعتبار نیاز است که باید برای تامین آن چاره اندیشی شود.

وی یادآور شد: شمار چاه های جزیره خارگ 239 چاه است که از این شمار میدان های ابوذر، درود و فروزان به ترتیب 105، 80 و 54 چاه را در خود جای دادند.

گودرزی ادامه داد: از 105 چاه میدان ابوذر 93 چاه نفت و مابقی چاه های گاز و تمام چاههای موجود در میدان های درود و فروزان نیز چاه نفت هستند.

گودرزی نصب خط لوله آ.آ به آ.ب میدان ابوذر و افزایش تولید 11هزار بشکه در روز، تعمیر و حفاری مجدد سه حلقه از چاه های بسته میدان گازی سلمان، افزایش تولید روزانه 180میلیون فوت مکعب گاز، نصب پایه های سکوی سرچاهی اف-18 در میدان مشترک فروزان و برنامه ریزی برای حفاری و افزایش تولید را از مهمترین دستاوردهای شرکت نفت فلات قاره ایران در سال 96 عنوان کرد.

وی افزود: استقرار دکل حفاری در میدان اسفند پس از 15 سال برای حفاری چاه های جدید و

برنامه ریزی برای افزایش تولید روزانه به میزان 10 هزار بشکه در این میدان، آغاز نصب پایه های سکوهای سرچاهی جدید آ-20 و آ-21 در میدان ابوذر، برنامه ریزی برای حفاری چاه های جدید و افزایش تولید در سال 97 از دیگر دستاوردهای شرکت نفت فلات قاره ایران در سال گذشته بود.

کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از شب گذشته وارد جزیره خارگ شد.

جزیره خارگ با 20 هزار نفر جمعیت از توابع شهرستان بوشهر بزرگترین پایانه صادرات نفت کشور است که در فاصله 57 کیلومتری شمال غرب بوشهر در آبهای خلیج فارس واقع است.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید